*Vatandaşlardan o doktora destek geldi

*Yetkili kurumlar uygunsuzluk bulumuyor dedi

*"Fotoğrafları ailelerin izniyle paylaşıyorum"

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz hafta, doğum sonrası bebeklerle çekildiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşmasıyla gündeme gelen Kadın Doğum Uzmanı Murat Bakacak, Bugün Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Etik olmadığı gerekçesiyle bir kesimin tepki gösterdiği fotoğrafların gazete ve internet sitelerinde haber olması sonrasında, onlarca vatandaştan Doktor Murat Bakacak için destek mesajları geldi. Fotoğrafların daha öncesinde de şikayet edildiği ve yapılan incelemer sonrasında her hangi bir uygunsuzluğun bulunmadığı açıklandı.

Paylaştığı fotoğrafları, bebeklerin ailelerinden onay alındıktan sonra yayınladığı belirten Doktor Murat Bakacak, ''Bu fotoğraflar sosyal medya hesabımdan yayınlanmıştır. Her gün pek çok doğuma şahitlik etmekteyim. Sosyal medya hesabımda paylaşılan görüntüler toplam doğumlarımızın ancak %10’undan daha azına tekabül eder. Bu paylaşılanların hepsinin başka insanlara örnek ve umut olabilecek özellikleri vardır. Bu sebeple ailelerin çoğu zaman talepleri ve onamları doğrultusunda, bazen de onayları ile paylaşımlar yapılmıştır'' dedi.

Yenidoğan bebeklerin doğru tutma şeklinin ayak bileğinden tutma olduğunu da ifade ederek şunları söyledi;

''Bu şekilde bebekler baş aşağı tutularak ağız ve burun içindeki sıvıların akciğerlere kaçma ihtimali azaltılır. Bu paylaşımlarım yaklaşık iki yıl önce 3 kişi tarafından Kahramanmaraş Tabip Odası, CİMER ve KSÜ idaresine şikayet edilmiş idi. Yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir uygunsuzluk saptanmamış ve herhangi bir yaptırıma gerek duyulmamıştır. Buna benzer görüntüler ve hatta bu anların canlı videoları meslektaşlarım tarafından her gün paylaşılmaktadır ve hiçbir tepki almamaktadır."

Bakacak, fotoğraftaki ikiz bebekler KSÜ Tüp Bebek Merkezindeki uyguladığı tedavi sonucu dünyaya getirdiği ve ailenin 10 yıl sonra kavuştuğu çocuklar olduğunu anlatarak şöyle konuştu;

''Daha önce şehir dışında 3 kez başarısız tedavi sonrasında başarılı tedavi merkezimizde yapılmıştır. Görüntüler de ailenin onamı ile paylaşılmıştır. Paylaşılma nedeni de ilimizde böyle bir tüp bebek merkezinin var olduğunu haber vermek, hastaların büyük miktarlarda paralar ödeyerek şehir dışındaki tüp bebek merkezlerine gitmelerine gerek kalmadığını Kahramanmaraş halkına duyurmaktır.''

Tüp bebek merkezinde yaklaşık 5 yıldır Kahramanmaraş'a ve çevre illere hizmet sunuyoruz diyen Bakacak, ''Bu dönemde binlerce aileye umut olduk. Maddi imkansızlıklar nedeniyle başka şehirlere gitme imkanı olmayan pek çok aileye hizmet verip yüzlerce ailenin çocuk hasretinin bitmesine vesile olduk. Artan başarımızın neticesinde ülkemizin pek çok yerinden hastaların da tercih ettiği bir merkez haline geldik'' diye konuştu.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi