HEDEF 100 NAKİL

KABÖDER Başkanı Hanifi Çöplü, ‘’Bilindiği üzere ülkemiz de ve şehrimiz de böbrek nakli bekleyen hasta sayısı hızla artmaktadır. Diyaliz den kurtularak yaşamlarına devam etmeleri için hastaların ya canlı vericili nakil ya da kadavra bağış listesine kayıt olmaları gerekmektedir’’ dedi.

KSÜ tıp fakültesi organ nakli bölümü 2011 yılından bu güne iyi bir ivme yakalayarak birçok başarılı nakiller gerçekleştirdiğini belirten Çöplü, ‘’Geçtiğimiz aylarda doku tipleme hocasının gitmesinin ardından askıya alınan  Böbrek nakilleri dün itibari ile tekrar başladı.  Dün çıkan kadavra böbrek ile tıp fakültemizde organ nakli bölümünde kayıtlı olan bir hastaya Organ nakli ekibi tarafından böbrek nakli yapıldı.Bu yıl yapılacak nakiller ile kadavra bekleme listesinde bekleyen hastalar için umut kapısı olacak.’’ İfadelerini kullandı.

Çöplü şunları kaydetti;

‘’Şehrimiz de bini aşkın böbrek nakli bekleyen insanlar var bu hastalar doğal olarak ulusal bekleme listesine kayıt olmak zorundadır. Böbrek nakli bekleyen hastaların ksü tıp fakültesi hastanesi organ nakli koordinatörlüğüne giderek  6 ayda bir PRA gibi yapılması gereken tahlilleri yaptırması böbrek nakli için büyük önem arz etmektedir. Her birey kendi işini aslında takip etmeli hele bir de yaşamak varsa işin ucunda tüm hastalar ulusal bekleme listesi üzerinde hastanın veya merkezin üstüne düşen görevi iyi takip etmeli bu nedenle her altı ayda bir hastalar kan tahlillerini yaptırıp yarın nakil olacakmış gibi olumsuz dış etkenlerden kendini korumalı. İnşallah bu yıl içerisinde 100 kişiye tıp fakültesi  hastanemizde böbrek nakli yapılır. Ve bu başarılı organ nakli bünyesinde Karaciger nakilleride eklenerek şehrin ve hastanenin gelişmesine neden olur. Tüm organ nakli ekibini kutlarız başarılarının devamını dileriz.’’

HABER: MUSTAFA KÖMÜ

Editör: Haber Merkezi