Dr. Dt. Şeyma Edikli, Sefer Mahmutoğlu ve Selim Sakızcı tarafından Onikişubat ilçesinde Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi Mustafa Or caddesi üzerinde açılan çocuk diş hekimliği, hizmet vermeye başladı. 

Biz Kimiz?

Dr. Dt. Şeyma Edikli , lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde, çocuk diş hekimliği alanındaki doktora eğitimini ise Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlamıştır. 0-15 yaş arası çocuk hastaların tedavileri , çocuk hastalara yaklaşım, bebeklikten itibaren anne ve çocuk eğitimi, diş hekimi korkusu olan çocuklarda diş tedavileri uzmanlık alanının en önemli konu başlıklarıdır.

Dr. Dt. Sefer Mahmutoğlu, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde, ağız diş ve çene cerrahisi alanındaki doktora eğitimini de Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlamıştır. İmplant cerrahileri, gömülü diş çekimleri, greftleme işlemleri (kemik tozu), çene yüz cerrahisi, botoks uygulamaları, kist ve tümör cerrahileri, bişektomi işlemleri uzmanlık alanının en önemli konu başlıklarıdır.

Dt. Selim Sakızcı, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlamıştır. Beyazlatma işlemleri, gülüş tasarımı, dişeti estetiği, laminate kaplamalar, zirkonyum kaplamalar gibi estetik diş hekimliği alanları kendini geliştirdiği özel ilgi alanlarıdır.

Neden "Dentocare"tercih etmeliler?

Halk sağlığının kendi alanımızla ilgili bölümünü her şeyin üzerinde tuttuğumuz,  gerekli tedavilerini en konforlu şekilde tamamlamak ve hasta memnuniyetini sağlamak için çıktığımız bu yolda;

Hastalarımızın ağız ve diş sağlığını korumak, tedavilerini en kaliteli malzemeler kullanarak tam donanımlı kliniğimizde yapmayı kendimize vazife edindik. Alanında uzman genç dinamik, en güncel tedavileri uygulayan ve sürekli gelişen teknolojileri yakından takip edip  kendilerini yenileyen hekim kadromuz bu kilniğimizde Kahramanmaraş halkına hizmet vermektedir.

Çocuk Diş Hekimliği Nedir ?

Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği), 0-15 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını, çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerin bu dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlayan bir anabilim dalıdır. Pedodontist ise diş hekimliği fakültesini bitirdikten sonra Pedodonti Anabilim Dalı’nda eğitimine devam etmiş uzman diş hekimidir. Pedodonti diş hekimliğindeki bütün tedavileri içeren ve çocuklara uygun bir şekilde bu tedavileri gerçekleştiren kapsamlı bir diş hekimliği dalıdır. Çocuk diş hekimleri çocuklar için en uygun muayene ve tedavi teknikleriyle diş tedavilerini bir oyuna çevirir ve çocuklarda diş hekimi korkusu oluşmamasını sağlar. Çocukların çürük açısından risk grubunu belirler ve koruyucu uygulamalar yapar. Büyüme gelişim sırasında çene gelişiminin ve diş sürmelerinin takibini yapar, koruyucu ortodontik tedavilerle olası diş çapraşıklıkları önlenmiş olur. Özel bakım ihtiyacı duyulan çocukların diş tedavilerini sağlar.

Estetik Diş Hekimliği nedir?

Daha sağlıklı bir diş yapısı ile birlikte görünüm olarak daha güzel ve estetik bir gülüş sağlayan, kişinin özgüvenini ve iletişim gücü artırmayı hedefleyen diş hekimliği dalıdır. Estetik diş hekimliğindeki ana amaç kişinin gülüşünün daha güzel hale, daha iyi hale getirilmesi veya dişlerindeki problemlerin çözülmesidir.

Bu alanda yapılan tedaviler; total diş bakımı, diş beyazlatma, gülüş tasarımı, diş eti estetiği, porselen kaplamalar, zirkonyum kaplamalar, laminate kronlar(yaprak porselen),  bonding işlemleri ve ön bölge estetik dolgulardır.

Estetik diş hekimliğinin avantajları arasında daha parlak ve güzel görünümlü dişlere sahip olmak, daha mükemmel bir gülümseme, bireyin kendisine olan saygı ve güveninin artması, kişinin iş potansiyelinin çoğalması, bireyin daha başarılı insan ilişkileri kurması sayılabilir.

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi uzmanlığı nedir?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi uzmanı, ağız içerisindeki tüm yumuşak dokuların (dil, yanak, dudak, tükürük bezleri vb.) dişlerin, çenelerin ve çene ekleminin her türlü rahatsızlığının ve hastalığının teşhisi ve cerrahi tedavilerini gerçekleştirir. Bunun yanında diş eksikliği olan hastalarda en güncel tedavi olan dental implant tedavisi ile diş eksikliğinin giderilmesini protez için alt yapı hazırlanmasını; özellikle kemik erimesi bulunan dişsiz hastalarda kemik oluşturma ve implant cerrahisine hazırlık sağlayan uzman diş hekimidir.

Pandemi döneminde kliniğimizde nelere dikkat ediyoruz ?

Pandemi döneminde sağlık bakanlığı ve diş hekimleri odasının bilgilendirmeleri doğrultusunda verdiğimiz etkili ve doğru kararlar ile hastalarımızı ve ekiplerimizi en üst seviyede koruma altına aldık. Kliniğimizde ekiplerimiz sterilizasyon ve dezenfeksiyon açısından gerekli eğitimi aldılar ve rutinde maske, eldiven, siper ve tulum donanımları ile korunmaktalar. Rutin önlemlerimize ek olarak;

1. Tedaviye başlamadan önce özel gargaralar ile ağız içi dezenfeksiyonu

2. Aeresol etkili cihazlar ile ortam sterilizasyonu

3. Hasta çıktıktan sonra uzun bir süre odanın havalandırılması

4. Klinikte hastalara aralıklı randevular oluşturularak bekleme salonunda karşılaşılmasının önlenmesi

5. Hastalar tarafından sık kullanılan kapı kolu, koltuklar gibi yerlerin düzenli olarak dezenfeksiyonu

6. Klinikte dergi, oyuncak, gibi ortak kullanım alanlarında bulunan ürünlerin kaldırılması

7. Kliniğimize gelen bütün hastalardan detaylı bir hastalık hikayesi alınması

Kliniğimizde hangi hizmetler verilmekte?

Kliniğimizde ağız ve diş sağlığı adına uygulanan bütün işlemler alanında uzman doktorlarımız ile uygulanmaktadır.

Kliniğimizde doktorlar tamamen kendi uzmanlık alanlarında hizmet vermektedirler.

Çocuk diş kliniğini bünyesinde bulunduran kliniğimizde bu alanla ilgili bütün işlemler Kahramanmaraş’ın özel kliniklerde bir ilk olan Çocuk Diş Hekimi Uzmanı (Pedodontist) tarafından uygulanmaktadır.

Bütün cerrahi işlemler(gömülü diş çekimi, çene eklemi ve çene kemiği tedavileri, greftleme(kemik tozu) işlemleri ve ağız içi yumuşak doku tedavileri) ve implant tedavilerinin bütünü Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı tarafından tam donanımlı kliniğimizde doğru ve eksiksiz biçimde uygulanmaktadır.

Bunların yanı sıra kliniğimizde, diş beyazlatma, gülüş tasarımı, diş eti estetiği, laminate kaplamalar(yaprak porselen), zirkonyum ve porselen kaplamalar, bonding işlemleri gibi Estetik Diş Hekimliği başlığı altında toplanan işlemler ile Ortodonti(diş teli ile dişlerin düzeltilmesi) tedavileri doğru bir teşhis,  planlama ve işleyişle eksiksiz bir biçimde uygulanmaktadır.

 Ayrıca hekim uyumu olmayan, aşırı korkusu olan veya diş tedavisini yaptıramayacak derecede engelli hastalarımız için de genel anestezi(uyutarak) altında diş tedavilerini yapmak hizmetlerimiz arasındadır.

HABER-FOTO: YAŞAR ERİKLİ

Editör: Haber Merkezi