İkinci el piyasası geçen yılın ocak ayına göre son derece durgun diyen Başkonuş, ''Fiyatlarımızda yüzde elli bir düşüş yaşanmakta. Dükkânı da gördüğünüz gibi tamamen dolu. Geçen yıl özellikle yaz aylarında araba bulmakta zorluk çekiyorduk. Şehir dışına falan gidiyorduk. 30 bin liralık aracı 25 bin liraya rahat alabilirsiniz. Piyasada biraz para sıkıntısı olduğu için para daha değerli. Biz onun için pek alım yapmıyoruz açıkçası. Müşterilerimiz için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Müşterilerimiz buraya geldiği takdirde onların yanılmaması açısından ücretsi expertiz analizi yapabiliyoruz. Fiyat değerlendirmesi yapabiliyoruz'' dedi.

Araç alacakların özellikle mutlaka bir exertize girdirmelerini önemle rica eden Başkonuş, ''Eş dosttan alıyorsun mesela aldığın zaman orijinal boya yok. Ama sonra bakıyorsun boya çıkabiliyor araçtan değişen çıkabiliyor araçta. Sizi aracı aldıktan sonra araç pertli çıkabiliyor. Bu durumlara dikkat etmeleri gerekiyor. Ve özellikle kaparo dolandırıcılığına dikkat etmemiz gerekiyor. Daha öncede yaşadığımız şekilde. Özellikle cuma ve cumartesi aksamları sizden kaparo isteyen insanlar oluyor. İnternete arabayı uygun fiyatlı atıyorlar. Sizden kapora istiyorlar. Sizde gönderiyorsunuz. Ama pazartesi olduğunda telefonlar kapalı. Artık kimseye ulaşılmıyor'' ifadelerine yer verdi.

Şu an ki piyasada sıfır araç almak mı mantıklı ikinci el araba almak mı mantıklı? sorusu üzerine Başkonuş;  ''Şu an ki piyasada ÖTV indiriminden dolayı sıfır araç almak mantıklı. Nitekim bayilere gittiğimizde de sıfır araçların kalmadığını da göreceğiz. Sıfır araç alımından dolayı ikinci el araç alımı düşmüş durumda. Ama insanların ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor. Buraya müşteriler geliyor yüz bin liralık araç alacak. Cebinde on bin lira parası var. Nasıl alacaksın dediğimiz de kredi çekeceğim şunu yapacağım bunu yapacağım deniliyor. Bence gerek yok. Cebimizde yirmi bin liramız varsa otuz bin liralık araba alalım. Gidip de yetmiş seksen bin liralık almayalım. Uykumuza zarar gelmesin'' diye konuştu.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi