Geçtiğimiz sene Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapanFord Kuga ile yakaladıkları başarıyı Yeni Ford EcoSport’un da gelişiyle daha dagüçlendireceklerini belirten Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış SonrasıGenel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Yeni Ford EcoSport, dinamik ruhu veileri teknolojileriyle şehir hayatı için geliştirilmiş kusursuz bir SUV. YeniEcoSport ile SUV segmentinde her geçen yıl artan başarımızı daha da yükseltmeyihedefliyoruz” dedi.

Ford’un Türkiye’deki SUV ailesinin en yeni üyesi Yeni FordEcoSport, Ford Performance ailesinin tasarım detaylarını barındıran ST-Linedonanımı ile Mart ayı itibarıyla Türkiye yollarına çıkıyor. Yeni Ford EcoSport,göz alıcı tasarımı ve kişiselleştirme seçeneklerinin yanında sunduğu teknolojiközellikler ve eğlenceli karakteriyle hayatı farklı yaşamayı tercih edenler içinsegmentinde öne çıkan bir model olacağının sinyalini veriyor.

Yeni Ford EcoSport, müşterilerine daha fazla fonksiyonellikve çok yönlülük ve daha rafine bir stil sunarken, Ford SYNC 3 araç içi bilgi veeğlence sistemi, Hız Kontrol Sistemi ve Ayarlanabilir Hız Sınırlandırıcı,ayrıca Geri Görüş Kamerası gibi sürücü destek teknolojilerini de içeriyor.Dinamik ve güçlü tasarımıyla dikkat çeken Yeni Ford EcoSport, 12 iddialı renkseçeneğinin yanı sıra, kullanıcı odaklı iç mekanında 8 inç dokunmatik ekran,ısıtmalı direksiyon ve ayarlanabilir bagaj bölmesi gibi akıllı saklamaçözümleriyle ayrıcalıklı bir deneyim sunuyor.

ÖZGÜR YÜCETÜRK: “YENİ FORD ECOSPORT, ŞEHRİN DİNAMİZMİNEUYGUN OLARAK TASARLANDI”

Yeni Ford EcoSport’un stil, konfor ve fonksiyonelliği birarada sunarken, SUV’ların sağlamlığının kentli araç pratikliğiyle buluştuğunubelirten Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür YardımcısıÖzgür Yücetürk, şunları söyledi: “SUV ailemizin en yeni üyesi olan Yeni FordEcoSport, dinamik ruhu ve ileri teknolojileriyle şehir hayatı içingeliştirilmiş kusursuz bir SUV. Yeni EcoSport, SUV’ların maceracı ruhunu şehirhayatına taşırken sunduğu teknolojilerle de daha keyifli ve güvenli sürüşdeneyimi sunuyor. Ford olarak, Edge ve Kuga modellerimiz ile yer aldığımız SUVsegmentinde özelikle geçen sene önemli bir atak gerçekleştirdik. Ford olarakgüçlü bir SUV deneyimi ve zengin bir ürün portföyüne sahibiz. Yeni EcoSport’unda bu başarı grafiğimizi daha da yükselteceğine inanıyoruz.”

 

 

 

 

Tarzını ortaya koymak isteyenlere özel rafinekişiselleştirme seçenekleri Yeni EcoSport Türkiye’de ST-Line donanımıylasunulacak. ST-Line donanımında, Ford Performance karakterini yansıtan tamponlarve yan etekler, siyah renkli tavan çıtaları ve far çerçeveleri, 18 inç koyurenkli alaşım jantlar, ST-Line işaretleri, farklı tavan rengi seçenekleri önplana çıkıyor. İç mekanda ise deri kaplamalı, dikiş detaylı alt kısmı düz özgünST-Line direksiyon, geri dönüşümlü malzemelerden üretilen ekolojik süetMiko®-Dinamica şeritli dikiş detaylı parçalı deri koltuklar, deri kaplamalı elfreni ve vites topuzu, ST-Line marşpiyel ve alaşımlı pedallar yer alıyor.

Yeni Ford EcoSport, Ford SUV tarzını yansıtan, Kuga ve Edgemodellerinde de görülen cesur ve dinamik stil özelliklerini içeriyor. Edge veKuga’dan aşina olduğumuz altıgen yapılı ön ızgara tasarımı Yeni EcoSport’ta dailk bakışta göze çarpıyor. Ön dizaynı tamamlayan köşeli tasarımlı farlar,gündüz yanan LED farları içeriyor. Sırt çantalarının şeritlerinden esinlenilenve maceracı bir karakteri yansıtmak üzere tasarlanan köşeli sis lambaları daöndeki profili tamamlıyor.

Yeni EcoSport’un arka tamponu ve arka far tasarımları dadaha net bir görünüm sunuyor. Müşteriler Yıldırım Mavi, Yakut Kırmızı ve canlıSafari Turuncu gibi 12 cesur dış renk arasından seçim yapabilirken yenikontrast renkli tavan seçeneğiyle araçlarını kişiselleştirebiliyor. 18 inçalaşım jant tasarımı, sağlam ve sportif karakteri tamamlıyor.

Yeni Ford EcoSport, ergonomik tasarımlı ve daha az tuşiçeren orta konsolla iç mekanda drafine bir düzen sunuyor. Koltuk tasarımlarıön ve arka yolcuların konforu için optimize edilerek parçalı deri/süetkaplaması ile lüks bir his veriyor.

İç mekan için sunulan çeşitli akıllı saklama çözümlerindenbiri olan ayarlanabilir bagaj zemini, gizli depolama sağlamak içinyükseltilebiliyor ya da bagaj kapasitesini 356 litreye çıkarmak üzerealçaltılabiliyor. Bagaj zemininde kullanılan bal peteği konstrüksiyon, her gramiçin çelikten daha güçlü hale getirilirken 300 kg’dan fazla ağırlığıdestekleyebiliyor. Yeni orta konsola entegre edilen katlanabilir bölme, kapıiçi saklama alanları ve soğutmalı torpido gözü gibi çeşitli alanlar ile saklamabölümlerinde esneklik sağlanıyor.

SÜRÜCÜ DESTEK TEKNOLOJİLERİ İLE GÜVENLİ VE KONFORLU SÜRÜŞDENEYİMİ

Yeni Ford EcoSport, gelişmiş teknolojileri kullanarak kolay,keyifli ve güvenli bir sürüş deneyimi sunmak amacıyla Ford’un etkileyici sürüş dinamikleriniileriye taşıyor. Yeni Ford EcoSport ile sürücülerin hız limitleri dâhilindekalmasına yardımcı olan Hız Kontrol Sistemi ile Ayarlanabilir HızSınırlandırıcı ve park etmeyi daha etkili ve güvenli hale getiren Geri GörüşKamerası ve ön/arka park sensörleri sürüş konforunu arttırıyor.

Sürücü destek teknolojileri arasında motor torkunuayarlayarak sürücülerin kontrolünü sürdürmesine yardımcı olmak için frenlemesağlayan Devrilme Kontrol Sistemi yer alıyor. Önde sürücü ve yolcu havayastıkları, sürücü diz hava yastığı, göğüs kafesine ilave koruma sağlayan veyolcuyu darbeden uzaklaştıracak şekilde tasarlanan yan hava yastıkları, yandarbelere karşı maksimum alanı koruyan perde hava yastıkları ile sürücü veyolcuların güvenliği arttırılıyor.

Sürüş stresini ortadan kaldırıp kullanıcıların yola daha iyikonsantre olmasını sağlayan otomatik yanan farlar ve yağmur sensörlüsileceklerin yanı sıra ısıtmalı direksiyon/ön koltuk ve Elektronik OtomatikSıcaklık Kontrolü aracın konforunu en üst düzeye çıkarıyor. Temel sürüşbilgilerine erişimi kolaylaştıran 4,2 inç renkli dijital gösterge ve soğuksabahlarda yola daha çabuk çıkmaya yardımcı olan ısıtmalı ön cam ve elektrikliısıtmalı katlanabilen yan aynalarla kullanıcılara daha fazla kolaylıksunuluyor.

HAYATI DOLU DOLU YAŞAYANLAR İÇİN YENİ FORD ECOSPORT

Sportif tasarımı ve kompakt yapısı ile şehrin dinamik, canlıve hızlı yapısına uyum sağlayan yeni Ford EcoSport, hayatı dolu dolu yaşamakiçin macera dolu seyahatleri de destekleyen güvenli ve konforlu donanımlar sunuyor.  Geniş saklama çözümleri sunan araç,yolculuklarda kullanıcıların yanlarına ihtiyaç duyabilecekleri tüm eşyalarıalmalarına olanak sağlıyor. Yana açılan bagaj kapısı hacimli, yüksek paketlerintavana monte edilen port bagaja kolayklıkla yerleştirilmesine ve bagajbölmesinin yüksekliğinden yararlanılmasına imkân tanıyor.

İLETİŞİM VE EĞLENCE SİSTEMİ SOFİSTİKE BİR DÜNYANIN KAPISINIAÇIYOR

Güvenlik ve konfor sağlayan donanımlarıyla lüks hissiniyaşatan Yeni Ford EcoSport, teknolojileri ile de kullanıcıların farklıbeğenilerine alternatifler sunabiliyor. Apple CarPlay  ile eşleştirilebilen Ford’un sofistike SYNC 3iletişim ve eğlence sistemi, kullanıcılara çeşitlilik gösteren akıllı birdünyanın kapısını açıyor. Ford SYNC3, Yeni EcoSport’un yakınlaştırma/uzaklaştırmave kaydırma hareketleriyle kullanılabilen 8 inç renkli dokunmatik ekranıyladestekleniyor.

Yeni EcoSport’un yeni özelliklerinden bir diğeri ise bagajamonte edilmiş alçak frekans hoparlörü ve konsolun ortasındaki hoparlör dâhil 10hoparlörden oluşan özel olarak tasarlanan B&O PLAY ses sistemi. Sistemi kontroleden en yeni Dijital Sinyal İşleme Amfisi de Surround Ses ayarı dâhil,ekolayzer ve miksaj kabiliyetiyle mükemmel bir ses deneyimi sağlıyor.

YÜKSEK PERFORMANS VE SÜRÜŞ KALİTESİYLE DİKKATLERİ ÜZERİNEÇEKİYOR

Yeni Ford EcoSport’un, 1.5 litre TDCi dizel motor ve 1.0EcoBoost motorlu versiyonu Mart ayında; Ford Akıllı 4x4 Çekiş (AWD) sistemiyledonatılacak ve 1.5 litre Ford EcoBlue dizel motor 125 PS versiyonu ise Mayısayında Türkiye’de satışa sunulacak. Mayıs ayında Türkiye yollarına çıkacakversiyon, altı ileri vitesli manuel şanzıman ile 125 PS güç ve 300 Nm torksağlıyor. Akıllı 4x4 Çekiş (AWD) sistemi, aracın yol yüzeyini kavramasınıölçerek ön ve arka tekerlekler arasındaki tork dağılımını 20 milisaniyeden dahakısa sürede ayarlayabiliyor. Sistem, torku dört tekerlek arasında hızlı birşekilde dağıtırken, kaygan zeminde ekstra güvenli yol tutuş sağlıyor.

Ford’un yeni 1.5 litre EcoBlue dizel motoru, düşük CO2emisyonunun yanı sıra daha yüksek performans sunmak üzere tasarlandı. Dörtsilindirli rafine motor, daha verimli yanma ve daha düşük emisyon değerleriiçin yeni bir tasarıma sahip. Ayrıca, daha hızlı ve kontrol edilebilir turbotepkisi sağlamak üzere geliştirilmiş turboşarj sistemi bulunuyor. Daha düşükyakıt tüketimi sağlayan sessiz yüksek basınçlı yakıt enjeksiyon sistemi ise verimliliğibir üst boyuta taşıyor.

Ford’un 100 PS 1.5 litre TDCi dizel motoru ise önden çekişlive yeni altı ileri vitesli manuel şanzımanıyla, 4.1 l/100 km yakıt verimliliğive 107 g/km CO2 emisyon özellikleriyle satışa sunulacak. Sunulan seçenekler arasındaFord’un bol ödüllü 1.0 litre EcoBoost benzinli motorunun 125 PS versiyonu 5.8l/100 km yakıt verimliliği ve 134 g/km CO2 emisyonu, altı ileri vitesliotomatik şanzıman ve direksiyondan vites değiştirme kolaylığı sağlıyor.

Yeni Ford EcoSport, Ford Optionsile  117.000TL’den başlayan tavsiyeedilen anahtar teslim satış fiyatıyla Ford Yetkili Satıcıları’nda. Haber: Meliha küçükönder

Editör: Haber Merkezi