Osmaniye'de Asfalt Yüklü Tankerde Yangın Paniğe Neden Oldu

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu (TAG) üzerinde seyir halinde bulunan asfalt yüklü bir tanker, aniden alev aldı. Tankerin arka bölümünden yükselen yoğun dumanları fark eden sürücü İbrahim Coşkun, panik yapmadan aracını yol kenarına çekerek durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Sürücünün bu soğukkanlı ve hızlı müdahalesi, yangının büyümesini önlemede önemli rol oynadı.

TIR Dorsesinde 42 Afganistan Uyruklu Kaçak Göçmen Bulundu
TIR Dorsesinde 42 Afganistan Uyruklu Kaçak Göçmen Bulundu
İçeriği Görüntüle

Osmaniye'de Asfalt Yüklü Tankerde Çıkan Yangın Söndürüldü (1)İtfaiye Ekipleri Yangına Anında Müdahale Etti

İhbarın alınmasının ardından olay yerine hızla intikal eden Düziçi Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, yoğun duman ve alevlerin yükseldiği tankerde yangını kontrol altına almak için büyük çaba sarf etti. Müdahale sırasında, tankerin içerisinde bulunan asfaltın yanıcı özelliğinin olmaması yangının hızla büyümesini engelledi. İtfaiye ekipleri, yaklaşık yarım saat süren müdahale sonrası yangını tamamen söndürdü.

Tankerde Meydana Gelen Maddi Hasar Değerlendiriliyor

Yangının kontrol altına alınmasının ardından tankerde maddi hasar meydana geldiği belirlendi. Yangın, tanker üzerindeki arka kısımda sınırlı kalırken, asfaltın yanmaması, çevredeki diğer araçlar ve yol güvenliği açısından büyük bir faciayı önledi. Tanker sürücüsü ve yetkililer, yangının çıkış nedeni ile ilgili detaylı inceleme yapılacağını belirtti. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı, sadece maddi hasar söz konusu oldu.

Sürücünün Zamanında ve Doğru Müdahalesi Büyük Felaketi Önledi

Yangın anında gösterdiği soğukkanlı davranışla olası bir faciayı önleyen tanker sürücüsü İbrahim Coşkun, “Dumanları görünce hemen aracı kenara çektim ve durumu 112’ye bildirdim. Yangın büyümeden ekipler geldi, müdahale etti. Allah’a şükür kimse zarar görmedi” dedi. Yetkililer ise Coşkun’un hızlı ve doğru hareket ederek yangının daha büyük çaplı bir felakete dönüşmesini engellediğini belirterek, sürücüyü tebrik etti. Ayrıca, araç sahiplerine böyle durumlarda panik yapmadan yetkililere haber vermeleri yönünde uyarılar yapıldı.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü ve itfaiye yetkilileri tarafından kapsamlı bir inceleme başlatıldı. İlk bulgular, tankerde teknik bir arızanın veya aşırı ısınmanın yangına neden olabileceği üzerinde yoğunlaşıyor. Soruşturma tamamlandığında kamuoyu ile paylaşılacak. Bölge halkı ve sürücüler ise, yol güvenliğinin sağlanması adına benzer olaylara karşı daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Osmaniye'de Asfalt Yüklü Tankerde Çıkan Yangın Söndürüldü (2)

Kaynak: İHA