Kaliteli ürünleri, bol çeşitleri ve hizmet sunumu ileKahramanmaraş’ta tatlı sektörüne bakışı değiştiren Çelebihan, kısa süredeKahramanmaraşlıların gönlünde taht kurdu. Kahramanmaraş halkının yanında gurmelercede kalitesi ve lezzeti tescillenen Çelebihan, Kahramanmaraş tatlıcılıksektöründe e ticaretin de öncülerinden oldu. Gaziantep’te başlayıp Kahramanmaraş’tabüyüyen ve markalaşan Çelebihan, Türkiye’de 16 farklı şehirde online tatlı hizmetiveriyor. Kahramanmaraş’ta her geçen gün büyüyen Çelebihan markasını global birmarkaya dönüştürme amacında olduklarını belirten Çelebihan Kömürde KadayıfDondurma Yönetim Kurulu Başkanı Talip Moroğlu, başarılarının sırrınınkalite-lezzet-sunum üçgeninde gizli olduğunu söyledi.
+++
Damak zevkine hitabıylatatlı sektörünün diğer temsilcilerinden ayrılan Çelebihan Kömürde KadayıfDondurma, tatlıların imalatında, kalitesinde ve sunumunda Osmanlı’dan gelengeleneği sürdürüyor.
Kahramanmaraş’ta 2 yıl gibi kısa bir sürede lezzettutkunlarının uğrak mekânı olan Çelebihan, günlük ortalama 2 bin vatandaşı ağırlıyor.İşletmelerinde müşteri kelimesinin kullanımının yasak olduğu Çelebihan’ınziyaretçileri, işletme yöneticileri ve çalışanlar tarafından daha çok ev sahibisıcaklığında karşılanıyor ve misafir olarak ağırlanıyor.
Çelebihan kömürde kadayıf olarak 1979 yılında gaziantep’teküçük bir dükkân ile başladıklarını belirten Çelebihan Kömürde Kadayıf DondurmaYönetim Kurulu Başkanı Talip Moroğlu, “Ortalama 38 yıldır sektörüniçerisindeyiz. İşimizin en detaylı kısmı ise Osmanlı’dan gelen geleneğimizibozmayıp çiğ kadayıfımızı hala elde dökümde yapmamız. Tabi 1979’da çiğ kadayıfilk işimiiz olduğu için şu anda tatlı sektörüne ve çeşitlerine girdik. O zamandanbu zamana menümüzde 35 farklı çeşit tatlımız var” dedi.
Yaklaşık iki yıl önce Kahramanmaraş Tekerek Yolu üzerine ilkşubemizi açtıklarını ve Kahramanmaraşlılar tarafından yoğun ilgi gördükleriniifade eden Moroğlu, Çelebihan markasının Kahramanmaraş’taki konumu üzerineşunları söyledi: “Bu da bizi memnun etti ve her geçen gün kalitemiziyükselterek hizmet etmeye devam ettik. Şu an ortalama bir buçuk iki ay öncekahramanmaraş halkının bize verdiği değeri taçlandırıp yeni bir yatırım yaparakEsentepe Şubemizi açtık. Şu anda günlük ortalama bin 500 ile 2 bin kişi arasındamisafir ağırlayıp bu sayıya tatlı yediriyoruz bundan dolayı çok onur duyuyoruzve Kahramanmaraş halkına teşekkür ediyoruz.”
ÇELEBİHAN 16 ŞEHREONLİNE TATLI SATIŞI YAPIYOR
Çelebihan markasının yeni olmasına rağmen tecrübe bakımındanTürkiye’nin köklü bir lezzet çınarı olduğunu kaydeden Moroğlu, şöyle konuştu: “1979’daGaziantep’te başlayan bu serüven kalitenin öncüsü olarak Kahramanmaraş halkınınsevgisi kazandı. Biz de kalitemizi muhafaza ederek, hizmet sunumumuzda onlarınmemnun etme gayretiyle bu sevgiye layık olmaya çalışıyoruz. SadeceKahramanmaraş’taki Kahramanmaraşlılara değil diğer şehirlerimizdekihemşerilerimizin teveccühüne de mazhar olduk. Diğer şehirlerde yaşayanhemşerilerimizin talepleri oldu. Önce onları karşılamaya başladık. Sonra taleparttı online satışlara da başladık. Şu an internet üzerinden Türkiye’nin birçok noktasına online satış yapıyoruz. Sıcak ürünlerimizi gönderemiyoruz ama tezgâhtasattığımız 25 çeşit ürünümüzü gönderebiliyoruz. Bunların 15 gün garantisi var.Türkiye’de şu an 16 şehre online hizmet veriyoruz. 12 şehirde Pastane velokasyonlarda değişik yerlerde bizim ürünlerimizin satışlarını yapıyorlar. Amacımızbirçok ilde şubelerimizi açarak Çelebihan lezzetlerini tattırmak.”
Şu an Kahramanmaraş, Gaziantep ve Antalya olmak üzere 3şehirde hizmet verdiklerini aktaran Moruğlu, “Bizim hedefimiz ortalama 11-12şehirde şubemizi açıp bir zincir oluşturmak ve dünya çapında bir markaya kavuşmak.Ürünlerimizin kalitesinden kesinlikle taviz vermiyoruz. Biz ürünlerimizinbirçoğunu kendimiz imal ediyoruz özenle seçip üretimleri kendimiz imalediyoruz. Hamurundan tutun sütüne kadar kendimiz imal ediyoruz. Hem organik hemde gerçek tatlı. İnsanlar bu yüzden bizi tercih ediyor” şeklinde konuştu.
MOROĞLU: TATLIDAOLDUĞU KADAR DONDURMADA DA İDDİALIYIZ!
Kahramanmaraş’ta tatlı sektöründe lezzeti tescillenenÇelebihan’ın dondurma sektöründe de çok iddialı olduğunu dile getiren ÇelebihanKömürde Kadayıf Dondurma Yönetim Kurulu Başkanı Talip Moroğlu, şunlarıkaydetti: “Çelebihan Kömürde Kadayıf Dondurma Yönetim Kurulu Başkanı TalipMoroğlu, Dondurmayı kendimiz imal ediyoruz. İmalatımızda yüzde 100 keçi sütükullanıyoruz. Bu yaz inşallah şubelerimizde vatandaşların bizim dondurmamızıtatmasını istiyoruz. Çelebihan markasıyla yaklaşık 10 şehre kendi dondurmamızıgönderiyoruz. Tatlı’da olduğu kadar dondurmada da iddialıyız. Kahramanmaraş’tayaklaşık 40’a yakın fabrika dondurma üretimi yapıyor; ancak kalite olarak bizimgözümüzde bir kaç firma var. Onun haricinde Kahramanmaraş’ta gerçekten kalitelive özenle yapan var mı onu sorgulamak lazım. Biz tatlıya bu kadar özenli vekaliteli ürün kullandığımız için dondurmayada o özeni gösteriyoruz. Bunu halkımızınyiyip tescillemesi lazım!”
Moroğlu, şöyle devam etti: “Osmanlı döneminden gelen kültürümüzüdevam ettiriyoruz. Elde dökülen çiğ kadayıf kültürümüzü günümüze kadar taşıdıkve tarihi dokumuzu asla bozmadık. Kadayıf ve künefe en çok, Türkiye ve komşuülkelerde tatlı olarak tüketilir. Şam, Halep, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraşyöresinde yüzyıllardır kültürün bir parçası olan künefe tuzsuz peynirkullanılarak yapılagelmiştir. Osmanlı’dan beri yüz yıllardır bu coğrafyalarda,gerek saraylarda en güzel sofraların baş tacı, gerekse küçük köylerin şirinevlerinde ağızlarını tatlandırdıkları eşsiz tatlılardandır. Özellikle ülkemizdegüneydoğu bölgesinde işinin ehli ustaların sayesinde günümüze kadar taşınmış bulezzet, özelliğini hiç kaybetmeden Çelebihan Kömürde Kadayıfları sayesinde halailk zamanlardaki gibi közde hazırlanıp, bakır tepsilerde damak tadına uygunolarak ikram edilmektedir.”
Türkiye'nin birçok şehrine franchising sistemi ileşubelerini açıp tüm yurt geneline Çelebihan lezzetlerini tattırmayı hedefleyenÇelebi Kömürde Kadayıf Dondurmada Kömürde Künefe ve Kadayıf çeşitleri, DondurmalıFıstıkzade Burger, Katmer çeşitleri, Maraş Usulü Kesme Dondurma, sıcak ve soğukiçeceklerin yanında onlarca marka ve kahve çeşidi bulunuyor. (HABER-FOTO: YAŞAR ERİKLİ)





