Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent bölgesinde inşası devam eden deprem konutlarında çalışan işçiler, aylardır maaşlarını alamadıklarını ileri sürerek dikkat çekici bir protestoya imza attı. Yüklenici firmada çalışan işçilerden bir grup, şantiyedeki kule vincin üzerine çıkarak eylem başlattı.
“Haklarımız ödenene kadar buradayız”
Kule vinçte pankart açan işçiler, ödenmeyen maaşları için seslerini duyurmaya çalıştı. İşçiler, haklarını alana kadar eylemi sürdüreceklerini ifade etti. Bölgedeki diğer çalışanların da protestoya destek verdiği öğrenildi.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. Yetkililer, kule vincin tehlike oluşturabileceğini belirterek işçileri ikna etmek için görüşmeler gerçekleştirdi. İşçilerin taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Kahramanmaraş depremleri sonrası hızla başlatılan kalıcı konut çalışmalarında yaşanan bu gerginlik, projelerin işçi hakları ve yüklenici firmaların sorumluluklarını yerine getirip getirmediği tartışmalarını gündeme taşıdı.




