
KSÜ Öğrencileri Samandağ’da 700 Ortaokul Öğrencisine Ulaştı
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın III. dönem ÜNİDES Programı kapsamında desteklenen “Gönüllü Gençler Eğitim Atölyesi” projesi, KSÜ Türkçe Topluluğu danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Emek'in rehberliğinde 28-29 Nisan 2025 tarihlerinde Mızraklı Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda uygulamaya geçirildi.

Sanat ve Eğitim Bir Arada: Açık Sahne’den Renkli Katkılar
Projeye, KSÜ Açık Sahne Topluluğu da güçlü destek sundu. Topluluk danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Tekgül öncülüğünde, üniversite öğrencileri müzik performansları ve resim-boyama etkinlikleriyle atölyelere renk kattı. Sanatla eğitimi buluşturan bu etkinlikler, öğrencilerin hem sosyal hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağladı.

Çoklu Zekâya Yönelik Eğitim Modeli Uygulandı
Atölyeler kapsamında ortaokul öğrencileri eğitsel oyunlar, resim çalışmaları ve müzikle buluşturuldu. Öğrencilerin çoklu zekâ alanlarına hitap eden bu etkinlikler, onların öğrenmeye olan ilgilerini artırırken aynı zamanda sanatsal farkındalıklarını da geliştirmeyi hedefledi. Proje, çocukların iletişim kurma, birlikte çalışma, düşünme ve fiziksel becerilerini de destekledi.

Projenin Kahramanmaraş Ayağı 7-8 Mayıs’ta
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Emek, Hatay etabında yaklaşık 700 öğrenciye ulaştıklarını belirterek, projenin Kahramanmaraş ayağının ise 7-8 Mayıs 2025 tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Kahramanmaraş’ta Onikişubat ilçesindeki Hasancıklı Erkunt Traktör Ortaokulu ile Dulkadiroğlu ilçesindeki Necip Fazıl Konteyner Kent Ortaokulu’nda yüzlerce öğrenciyle buluşulması planlanıyor.




