Antalya'da Koyuna Tekme Atıp İple Eziyet Eden Şahıs Gözaltına Alındı
Olay, dün öğle saatlerinde Alanya'nın Payallar Mahallesi'nde bulunan boş bir arazide meydana geldi. İddiaya göre, 55 yaşındaki H.Ç. isimli şahıs, kendisine ait koyuna acımasızca tekme atıp, iple eziyet etti. Boynuna bağladığı iple koyunun hareket etmesini engelleyip kafasına vurdu ve tekme attı. Vicdansız şahıs, bu anları cep telefonu ile kaydederek sosyal medyada paylaştı.
Sosyal Medyada Tepki Çekti: Jandarma Harekete Geçti
Görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük tepki topladı. Alanya'da yaşayan hayvan severlerin şikayeti üzerine, Konaklı Jandarma ekipleri olaya müdahale etti ve şüpheli şahıs H.Ç.'yi gözaltına aldı.
Alanya Kaymakamı'ndan Açıklama: Adli ve İdari İşlemler Başlatılacak
Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, "Bugün sosyal medyada bir hayvana şiddet uyguladığına dair görüntüleri çıkan H.Ç., jandarma ekiplerimizce gözaltına alınmıştır. Kişi hakkında mevzuatın öngördüğü adli ve idari işlemler yapılacaktır" şeklinde konuştu. Ayrıca, şiddet uygulanan koyunun İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı ve veteriner hekimler tarafından gerekli bakımlarının yapıldığı belirtildi.
Kamuoyunun Tepkisi Büyüdü
Hayvana yönelik şiddet, sosyal medyada geniş yankı uyandırarak kamuoyunda büyük tepki topladı. Alanya'da hayvan hakları savunucuları ve duyarlı vatandaşlar, benzer olayların bir daha yaşanmaması için çağrıda bulundu. Yetkililer, hayvana eziyetin cezai yaptırımlarının çok daha ağırlaştırılması gerektiğini savundu.