Alevler Rüzgarla Büyüdü, Gökyüzü Kızıl Renklere Büründü

Adana’da elektrik faciası: Röle takılmadı, can gitti
Adana’da elektrik faciası: Röle takılmadı, can gitti
İçeriği Görüntüle

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Kırmızı Burun ile Şelale piknik alanı arasında çıkan orman yangını, öğle saatlerinde başladı. Yoğun rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, gökyüzünü adeta kızıla boyadı. Gecenin ilerleyen saatlerinde dahi alevlerin parıltısı kilometrelerce uzaktan görüldü.

Köylüler Traktörleriyle Su Taşıyarak Müdahaleye Destek Oldu

Yangının hızla büyümesi üzerine çevre köylerden gelen vatandaşlar, ellerindeki imkanlarla seferber oldu. Birçok köylü, traktörlerine yükledikleri su tanklarıyla yangın bölgesine su taşıdı. Ekiplerle koordineli hareket eden vatandaşlar, yangının yerleşim yerlerine sıçramasını engellemek için çaba sarf etti.

Ekiplerin Karadan Müdahalesi Gece Boyunca Sürdü

Günün kararmasıyla hava desteği kesilirken, orman yangınına karadan müdahale gece boyunca devam etti. Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Yangının kontrol altına alınabilmesi için iş makineleriyle yangının önünün kesilmesine yönelik çalışmalar yürütüldü.

Yerel Halktan Duygusal Tepki

Yangın alanına su taşıyan köylülerden Ahmet S., "Alevleri görünce evde oturamazdık. Elimizden gelen buydu, traktörümüze su doldurup yola çıktık" ifadelerini kullandı. Bir başka köylü kadın ise, "Her yaz bu korkuyu yaşıyoruz. Ormanlarımız ciğerimiz gibi, yanarken içimiz de yanıyor" dedi.

Kaynak: iha