Bu yazımızda, evinizde kolayca yapabileceğiniz kuzu güveç tarifi ve püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.
Malzemeler:
-
1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
-
3 adet soğan (ince doğranmış)
-
2 adet domates (rendelenmiş)
-
2 adet yeşil biber (doğranmış)
-
2 diş sarımsak (doğranmış)
-
1 su bardağı haşlanmış nohut
-
1 su bardağı et suyu
-
1/2 su bardağı su
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 tatlı kaşığı biber salçası
-
1 tatlı kaşığı domates salçası
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1/2 tatlı kaşığı karabiber
-
1/2 demet maydanoz (doğranmış)
Hazırlanışı:
-
Kuzu etlerini yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
-
Soğanları, domatesleri, biberleri ve sarımsağı doğrayın.
-
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
-
Biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
-
Domatesleri ve salçaları ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
-
Kuzu etlerini ekleyip renkleri değişene kadar kavurun.
-
Et suyu, su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
-
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1,5-2 saat pişirin.
-
Haşlanmış nohutları ve maydanozu ekleyip 10 dakika daha pişirin.
-
Kuzu güveci sıcak olarak servis edin.
Editör: ATİLLA ŞAKACI