Kıyma Dizisi 4. Sezon 2. Bölüm Full İZLE Kıyma Dizisi 4. Sezon İzle Kıyma Dizisi 4. Sezon 2. Bölüm Full İZLE Kıyma Dizisi 4. Sezon İzle
Bu yazımızda, evinizde kolayca yapabileceğiniz kuzu güveç tarifi ve püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.
Malzemeler:
  • 1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 3 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
Hazırlanışı:
  1. Kuzu etlerini yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Soğanları, domatesleri, biberleri ve sarımsağı doğrayın.
  3. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  4. Biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Domatesleri ve salçaları ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
  6. Kuzu etlerini ekleyip renkleri değişene kadar kavurun.
  7. Et suyu, su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  8. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1,5-2 saat pişirin.
  9. Haşlanmış nohutları ve maydanozu ekleyip 10 dakika daha pişirin.
  10. Kuzu güveci sıcak olarak servis edin.
Editör: ATİLLA ŞAKACI