Lezzet Şöleni: Kakaolu Kardelen Tatlısı Tarifi

Evde Pratik ve Lezzetli Bir Tatlı Deneyimi!

Kakaolu Kardelen Tatlısı - Damak Çatlatan Muhallebi Harikası

Kakaolu kardelen tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kakaolu kardelen  tatlısı tarifi - Yemek HaberleriKalabalık buluşmaların, gün tariflerinin vazgeçilmez tatlılarından biri olan kakaolu kardelen tatlısı, muhallebisiyle adeta lezzet şöleni sunuyor. İşte, bu enfes tatlıyı evinizde kolayca yapabilmeniz için malzemeler, yapılışı ve püf noktaları...

Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Keki İçin Gerekli Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kakaolu kardelen tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kakaolu kardelen  tatlısı tarifi - Yemek Haberleri

Keki Islatmak İçin:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 kutu sıvı krema
  • 3/4 çay bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 50 gram fındık (ya da fıstık)

Arası İçin:

Yapılışı:

Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi
  1. İlk olarak muhallebisi için tencereye süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısı alın ve pürüzsüz olacak şekilde karıştırın. Göz göz oluncaya kadar pişirin.

  2. Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve içerisine vanilya, beyaz çikolatayı ekleyip, çikolata eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.

  3. Soğuyan muhallebinin üzerine 1 paket krem şanti ve yarım çay bardağı süt ilave edip, mikserle 4-5 dakika çırpın.

  4. Keki ıslatmak için; süt, sıvı krema ve şekeri bir kapta karıştırın ve kenarda bekletin.

  5. Keki için, yumurta ve şekeri çırpın. Sütü ekleyin. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek karışıma un kalmayacak şekilde yedirin.

  6. Yağlı kağıt serili borcama hamuru boşaltın. 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

  7. Soğuyan keki ortadan ikiye bölün. Kekin birini kek kalıbına yerleştirin. Süt ve sıvı krema karışımının yarısını kekin üzerine gezdirin.

  8. Muhallebinin yarısını da güzelce üzerine yayarak, düzleştirin, fındık ve fıstık içi serpin.

  9. Sonra ortadan böldüğümüz kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve ayırdığınız süt-krema karışımını tekrar kekin üzerine gezdirin.

  10. Kalan muhallebiyi de kekin üzerine tamamen dökün ve güzelce düzleştirin. Hindistan cevizi serperek, kekin üzerini kaplayın.

  11. Buzdolabında bir gece ya da en az 7-8 saat beklettikten sonra, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Bu muazzam kakaolu kardelen tatlısı tarifi ile misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtın! Lezzet dolu anlar geçirmeniz dileğiyle...

Editör: SEVİLAY YUMUŞAK