Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırı, ülke genelinde büyük üzüntüye neden oldu. Olayda 1 öğretmen ve 8 öğrenci hayatını kaybederken, 17 öğrenci de yaralandı. Saldırının ardından hayatını kaybedenlerin isimleri kamuoyuyla paylaşıldı.
Saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti
Yetkililerden edinilen bilgilere göre saldırıda toplam 9 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenler arasında bir öğretmen ile öğrenciler bulunuyor. Olay sırasında saldırganın da hayatını kaybettiği bildirildi.
Hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin isimleri
Saldırıda yaşamını yitirenler arasında okulun matematik öğretmeni Ayla Kara’nın da bulunduğu açıklandı. Öğrencilerin isimleri ise şöyle sıralandı:
- Ayla Kara (Matematik öğretmeni)
- Furkan Bala
- Bayram Nabi Şişik
- Belinay Poyraz
- Zeynep Kılıç
- Şuranur Sevgi Kazıcı
- Kerem Erdem Gürgör
- Adnan Göktürk Yeşil
Olayda saldırgan İsa Aras Mersinli’nin de hayatını kaybettiği belirtildi.
Öğretmenin öğrencilerini korumaya çalıştığı belirtildi
Saldırı sırasında matematik öğretmeni Ayla Kara’nın öğrencilerine siper olmaya çalıştığı ifade edildi. Bu durum, olayın ardından kamuoyunda derin bir üzüntüye neden oldu.
17 öğrenci yaralandı, tedavi sürüyor
Saldırıda ayrıca 17 öğrencinin yaralandığı açıklandı. Yaralı öğrencilerden bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, hastanelerde tedavilerinin devam ettiği bildirildi.
Yaralılar arasında:
- 8’i ağır yaralı
- Diğer öğrenciler farklı hastanelerde tedavi altında
- Bir öğrencinin tedavisinin tamamlanarak taburcu edildiği öğrenildi
Soruşturma devam ediyor
Olayın ardından güvenlik güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Saldırının nasıl gerçekleştiği, failin bağlantıları ve olayın tüm yönleri detaylı şekilde inceleniyor.
Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve elde edilen bulguların adli süreç kapsamında değerlendirileceğini açıkladı.



