KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi süren küçük Mustafa'nın babası Hasan Aslan, "Elinden tutup eve götüreceğiz" diyerek tüm Türkiye'den dua beklediklerini ifade etti.

KAHRAMANMARAŞ'TAKİ OKUL SALDIRISINDA YARALANAN MUSTAFA'NIN YAŞAM MÜCADELESİ

15 Nisan tarihinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulunda meydana gelen korkunç saldırı, hafızalardaki tazeliğini koruyor. Okul saldırısında faille birlikte 9 öğrenci ve 1 öğretmenin hayatını kaybettiği o karanlık günde, ağır yaralanan 11 yaşındaki Mustafa Aslan hastaneye kaldırılmıştı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan küçük Mustafa, 34 gündür yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veriyor. Aradan geçen süreçte zaman zaman gözlerini açan ancak bilinci henüz tam olarak yerine gelmeyen Mustafa’nın sağlık durumu, doktorlar ve ailesi tarafından anlık olarak takip ediliyor. Devletin tüm imkânlarının seferber edildiği tedavi sürecinde, sağlık ekipleri küçük çocuğun hayata dönmesi için 24 saat nöbet tutuyor.

Başkan Hanifi Toptaş Onikişubat gençlik projelerini açıkladı!
Başkan Hanifi Toptaş Onikişubat gençlik projelerini açıkladı!
İçeriği Görüntüle

ACILI BABA HASAN ASLAN: ELİNDEN TUTUP EVE GÖTÜRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Hastanenin yoğun bakım servisi önünde 34 gündür umutla bekleyen baba Hasan Aslan, oğlunun durumuna ilişkin yürek burkan açıklamalarda bulundu. "Bugün tam otuz dört gün oldu. Morgun kapısından girdik, henüz ön kapıdan çıkamadık" diyen baba Aslan, tek tesellilerinin Mustafa'nın hayatta kalması olduğunu vurguladı. Oğlunun vatanını seven, asker ruhlu ve hayvansever bir çocuk olduğunu anlatan baba Aslan, "Oğlum omuzunda kedi besleyen, sokak hayvanlarına mama veren merhametli bir çocuktu. Bir caninin gelip böyle bir şey yapacağını asla düşünemedik. Biz çocuğumuzu evden nasıl sağlıklı bir şekilde okula gönderdiysek, Allah'ın izniyle buradan da elinden tutup öyle çıkaracağız" sözleriyle metanetini korumaya çalıştı.

"ANNESİ O GÜN OKULA GİTMEYİN DEMİŞTİ"

Saldırı gününe dair kahreden bir detayı da paylaşan baba Hasan Aslan, annesinin o sabah çocuklara "Okula gitmeyin" dediğini ancak sonrasında "Matematik dersiniz var, gidin öğrenin sonra oyun oynarsınız" diyerek gönderdiğini belirtti.

Küçük Mustafa’nın en büyük hayallerinden birinin Beşiktaş formasıyla futbol oynamak olduğunu söyleyen baba, "Futbol topu aldık, krampon aldık, daha giyemedi bile. Tek ihtiyacımız dua. Devletimiz sağ olsun, dört dörtlük bakılıyor ama her şey zamana bağlı" dedi. Mustafa’nın zaman zaman gözlerini açıp kapatması ailesi için büyük bir umut ışığı olurken, sosyal medyada ve şehir genelinde Mustafa için dua kampanyaları başlatıldı. Kahramanmaraş halkı, saldırının izlerini silmeye çalışırken bir yandan da yoğun bakımdan gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Kaynak: İHA