Rekabet Kurumu, Hobi Kozmetik İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ ile RA Pazarlama Ltd. Şti. hakkında yeniden satış fiyatlarını belirledikleri iddiasıyla soruşturma başlattı.

Kahramanmaraşlıların İzlediği Televizyon Kanalı Satışa Çıkarıldı
Kahramanmaraşlıların İzlediği Televizyon Kanalı Satışa Çıkarıldı
İçeriği Görüntüle

Ön İnceleme Sonrası Soruşturma Kararı

Kurul tarafından yapılan açıklamada, ön araştırma kapsamında elde edilen bilgi ve belgelerin “ciddi ve yeterli” bulunması üzerine soruşturma açılmasına karar verildiği belirtildi. Sürecin, iddiaların detaylı şekilde incelenmesi amacıyla başlatıldığı ifade edildi.

Fiyat Belirleme ve Müdahale İddiaları

Soruşturma kapsamında şirketlerin, satış noktalarının yeniden satış fiyatlarını belirlediği iddiası incelenecek.

Ayrıca, belirlenen fiyatlara uyan satış noktalarına avantaj sağlandığı, daha düşük fiyat uygulayan satış noktalarına ise ürün tedarikinin kesildiği yönündeki iddialar da araştırılacak.

Geniş Ürün Yelpazesi

“Hobby” markasıyla faaliyet gösteren Hobi Kozmetik’in; duş jeli, sıvı sabun, ıslak mendil, saç ve cilt bakım ürünleri dahil olmak üzere 200’den fazla üründen oluşan geniş bir portföye sahip olduğu belirtildi.

Şirketin yurt dışı pazarlama faaliyetlerinin Hobi Kozmetik tarafından, yurt içi satışlarının ise RA Pazarlama tarafından yürütüldüğü aktarıldı.

“Fiyatların Yapay Olarak Yükseltilmiş Olabileceği” İddiası

Açıklamada, iddiaların doğrulanması halinde satıcıların fiyat belirleme özgürlüğünün engellenmiş olabileceği ve bunun fiyatların yapay şekilde yükselmesine yol açabileceği vurgulandı.

Bu tür incelemelerin tüketicilerin daha uygun fiyatlara erişimini sağlamak amacı taşıdığı ifade edildi.

Karar İhlal Anlamına Gelmiyor

Rekabet Kurumu ayrıca, soruşturma açılmasının şirketlerin kesin olarak kanunu ihlal ettiği anlamına gelmediğini ve sürecin yalnızca iddiaların araştırılması amacıyla başlatıldığını özellikle belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ