Kahramanmaraş’a iki yeni proje! Düğün salonu ve doğal ürün pazarı yapılacak
Kahramanmaraş’a iki yeni proje! Düğün salonu ve doğal ürün pazarı yapılacak
İçeriği Görüntüle
Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi İncirli Mahallesi’nde, yol yapımı amacıyla üç taşınmaz için kamulaştırma işlemleri başlatıldı. Pazarcık 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Karayolları 5. Bölge Genel Müdürlüğü tarafından açılan kamulaştırma davalarıyla ilgili duyuruları ilan etti.
Kamulaştırma kapsamındaki taşınmazlar ve malikleri şöyle sıralandı:
  • 1012 ada 2 parsel, 153,35 m² büyüklüğünde, malik Mustafa Karageçili
  • 1076 ada 4 parsel, 591,79 m² büyüklüğünde, malik Sebiha Yavuz
  • 1076 ada 242 parsel, 3.530,89 m² büyüklüğünde, malikler Ali, Feride, Hasan, Mehmet Kasarca ve Tevrat Osoy
Tüm taşınmazların cinsi yol olarak kaydedildi. Mahkeme, kamulaştırma bedelinin tespiti ve tescili için 2025/127, 2025/128 ve 2025/129 Esas sayılı dosyalar üzerinden davaları yürütüyor.
Duruşma tarihi olarak 15 Ekim 2025 belirlendi. 2942 sayılı Kamulaştırma Yasası’nın 10. maddesi 4. bendi uyarınca, taşınmaz üzerinde hak iddiası bulunan kişilerin ilan tarihinden itibaren duruşmayı takip ederek haklarını korumaları gerekiyor.
Mahkeme, bu ilanlarla hem malikleri hem de kamuoyunu bilgilendirerek kamulaştırma sürecinin şeffaf yürütülmesini sağlıyor. Kamulaştırma tamamlandıktan sonra taşınmazlar, yol yapımı için kullanılacak ve tescil işlemleri mahkeme kararıyla sonuçlandırılacak.

Muhabir: MÜCAHİT KIR