Kahramanmaraş’ta sürücülere kısa süreli panik yaşatan bir olay meydana geldi. Kahramanmaraş-Kayseri kara yolunda seyir halindeyken aniden alev alan tır, yolda güvenliği tehlikeye attı. Olay, tır sürücüsü Ömer Öztürk’ün dikkatli ve hızlı müdahalesi sayesinde büyük bir kazaya dönüşmeden son buldu.

Edinilen bilgiye göre, tırın lastiği seyir halindeyken patladı ve patlamanın etkisiyle tırın ön kısmından yoğun dumanlar yükselmeye başladı. Sürücü, durumu hemen fark ederek aracını yol kenarına çekti. Yangının diğer araçlara ve çevreye sıçramasını önlemek amacıyla çevredeki diğer sürücüler de yardım etti. Yapılan müdahalelerle tırın alevleri büyümeden kontrol altına alındı.
Olayda can kaybı yaşanmazken, tırda maddi hasar oluştu. Yetkililer, sürücülerin ani patlamalara karşı dikkatli olmaları gerektiğini ve araç bakımının önemini bir kez daha vurguladı. Yangın anında bölgede bulunan diğer sürücüler, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek ekiplerin hızlı müdahalesini sağladı.

Kahramanmaraş-Kayseri yolu, olay sırasında kısa süreliğine kontrollü olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, yangın söndürüldükten sonra yolu güvenli hale getirerek normal akışa açtı. Olayın ardından tırın yol kenarına alınması ve sürücünün soğukkanlı davranması, olası büyük bir felaketin önüne geçti.
Tır sürücüsü Ömer Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Lastiğin patladığını fark ettiğim anda hızlıca aracı durdurdum. Çevredeki diğer sürücülerin yardımıyla yangını büyümeden kontrol altına alabildik. Hiçbir can kaybı olmaması en büyük tesellimiz oldu” dedi.

Uzmanlar, özellikle ağır tonajlı araçların lastik bakımına özen göstermesi gerektiğini, seyir halindeyken herhangi bir patlama durumunda soğukkanlı hareket etmenin hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Bu tür olaylar, yol güvenliği açısından önemli dersler içeriyor.



