Kahramanmaraş’ta 14 Şubat Sevgililer Günü nedeni le çiçekçilere olan talep arttı. Sektör esnafı, artan siparişler nedeniyle gece geç saatlere kadar mesai yapıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk, özellikle kırmızı gül satışlarında kendini gösteriyor.

Sevgililer Günü öncesinde Kahramanmaraş’taki çiçekçilerde yoğunluk dikkat çekiyor. Siparişlerin zamanında hazırlanabilmesi için birçok işletmede çalışanlar, sabahın ilk ışıklarından gece geç saatlere kadar çalışıyor. Esnaf, özel günlerde yaşanan bu yoğunluğu “her yıl artan bir geleneksel talep” olarak değerlendiriyor.

Sevgililer Günü’nün vazgeçilmez sembolü olan kırmızı gül, bu yıl da en çok tercih edilen ürünlerin başında geliyor. Fiyatlar, çiçeğin türüne, kalitesine ve aranjmanına göre değişiklik gösteriyor. Çiçekçiler, tek dal gülden özel tasarım buketlere kadar geniş bir ürün yelpazesi sunarak her bütçeye uygun seçenekler hazırlıyor.

Genç çiftlerin genellikle tek dal gül, balonlu buketler ve çikolata aranjmanlarına yöneldiği görülürken, evli çiftlerin daha çok papatya ve karışık buketleri tercih ettiği gözlemleniyor. Ekonomik seçeneklerin yanı sıra 1.000–1.500 lira bandındaki buketler de ilgi gören ürünler arasında yer alıyor.

Kahramanmaraş’ta Afşin, Elbistan, Nurhak ve Ekinözü’nde Yollar Yeniden Ulaşıma Açıldı
Kahramanmaraş’ta Afşin, Elbistan, Nurhak ve Ekinözü’nde Yollar Yeniden Ulaşıma Açıldı
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ta çiçekçiler, farklı konseptlerde hazırladıkları ürünlerle müşterilerin beklentilerini karşılamayı hedefliyor. Sektör temsilcileri, yoğunluk ve çeşitlilik sayesinde hem müşteri memnuniyetini hem de iş hacmini artırmayı amaçlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ