Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Binervler Mahallesi sakinleri, dün gece saatlerinde şehir merkezine inen bir domuz sürpriziyle karşılaştı.
Olay, mahalle sakinlerinin ifadelerine göre, gece geç saatlerde meydana geldi. Bir domuz, mahalle sokaklarına inerek vatandaşları ve araçları tedirgin etti.
Domuzun sokaklara inmesiyle birlikte mahallede kısa süreli panik yaşandı. Bazı vatandaşlar durumu polise ve belediye ekiplerine bildirdi. Şehir merkezine inen domuzu kovalayan vatandaşlar, hayvanı zarar vermeden güvenli bir şekilde mahalleden uzaklaştırmaya çalıştı.
Yetkililer domuzların özellikle kırsal alanlardan şehir merkezine indiğini ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Yetkililer, domuzların genellikle yiyecek arayışıyla şehre indiğini ifade ederek, karşılaşılması durumunda sakin olunmasını önerdi.
Mahalle sakinleri, benzer olayların önüne geçmek için çöp ve yiyecek atıklarının açıkta bırakılmaması gerektiğini vurguladı.





