Kahramanmaraş Ovası’nda sarımsak ekimine başlayan çiftçileri ziyaret eden Tarım Odası ve Sarımsak Üreticileri Birliği yetkilileri, üreticilere 2026 yılı ekiminin hayırlı ve bereketli olmasını diledi.
Sarımsağın kendine has besin değeri, aroması, iriliği ve raf ömrünün uzunluğu ile bilindiğini belirten yetkililer, Kahramanmaraş sarımsağının bu özellikleriyle ülke genelinde yoğun talep gördüğünü ifade etti. Özellikle toprağın verimliliği ve iklim koşulları sayesinde sarımsak uzun süre toprakta kalarak olgunlaşıyor ve bu da lezzet ve kalitesine katkı sağlıyor.
Üreticiler, her yılın Eylül ayı başlarında ekime başlayıp Nisan ayında yeşil sarımsak ve Mayıs ayında kuru sarımsak hasadı yaptıklarını belirtti. Kahramanmaraşlı sarımsak üreticileri, 9 ay boyunca büyük özenle yetiştirdikleri ürünlerini ülke genelinde güvenle tüketiciye ulaştırmak için çalışıyor.
Sarımsak üreticisi Mehmet Sülüker, yaklaşık 15 yıldır sarımsak yetiştirdiğini belirterek, “Bu yıl Karasu mevkiinde 50 dönüm alanda sarımsak ekimine başladık. Yıllardır sarımsağımızı Türkiye’nin dört bir yanındaki tüccarlara satıyoruz. Kahramanmaraş sarımsağı kalitesiyle öne çıkıyor” dedi.
Tarım yetkilileri, Kahramanmaraş’ta sarımsak üretiminin hem yerel ekonomiye katkı sağladığını hem de ülke çapında tüketilen kaliteli bir ürün olarak varlığını sürdürdüğünü vurguladı.



