İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş ve 81 ilde görev yapan polislerin çalışma koşullarının önemine dikkat çekti. Bakan Yerlikaya, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle atamalarda daha adil ve kurumsal gereksinimlere uygun Görev Puanı Sistemi’ne geçildiğini açıkladı.

Bakanın paylaşımına göre, Emniyet teşkilatındaki birimlerin ve personel ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik standart kadro çalışması, 2025 yılı sonunda tamamlanacak ve Kahramanmaraş özelinde 2. Şark konusu ile ilgili değerlendirmeler kamuoyuna aktarılacak.

Ayrıca 2025 yılının Aile Yılı ilan edilmesi nedeniyle, önceki yıllarda yılda iki kez yapılan mazeret atamalarının bu yıl her ay yapılacağı belirtildi. Bu uygulamanın yıl boyunca devam etmesi planlanıyor.

Kahramanmaraş'ta bazı yollar 27 Aralık'a kadar trafiğe kapalı
Kahramanmaraş'ta bazı yollar 27 Aralık'a kadar trafiğe kapalı
İçeriği Görüntüle

Bakan Yerlikaya, polislerin beklentilerini yakından takip ettiklerini vurgulayarak, “Her bir konuyla ilgili titizlikle çalışıyoruz. Zamanı geldiğinde hep birlikte neler olduğunu göreceğiz” ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş’taki polisler, bu düzenlemelerle atamalarda şeffaflık ve adalet sağlanacağını ve çalışma koşullarının iyileştirileceğini belirtti.

Muhabir: SEFA BAŞER