Kulak Burun Boğaz uzmanı Opr. Dr. Mehmet Hanifi Dağoğlu ve ekibi tarafından yapılan operasyon, tıp dünyası açısından dikkat çeken örneklerden biri oldu.
Doğuştan burnu kapalı olarak dünyaya gelen bebekte, bir gözün gelişmediği ve bir kol ile omuzun oluşmadığı da tespit edildi. Ayrıca kalp ve iç organlarında çeşitli yapısal bozukluklar bulunduğu öğrenildi. Nefes alma sorununu gidermek amacıyla yapılan burun açma operasyonu, yüksek anestezi riskine rağmen başarıyla tamamlandı.
Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Mehmet Hanifi Dağoğlu, sürecin çok dikkatli yürütüldüğünü belirterek, “Anestezi ekibimizle koordineli çalışarak riski minimize ettik. Şu anda hastamızın durumu stabil ve takiplerimiz devam ediyor” dedi.
Bebeğin babası Muhammet Yıldırım ise yaşadıkları süreci şöyle anlattı: “Pek çok farklı hastaneye başvurduk ama uzmanlıklar farklı yerlerdeydi. Burada tek çatı altında çözüm bulduk. Bizim için bu bir dönüm noktası oldu. Doktorlarımıza ve tüm sağlık personeline minnettarız.”
Bu özel operasyon, sadece tıbbi bir başarı değil; aynı zamanda insan hayatına dokunan, ailelere umut olan bir hikâye olarak da kayıtlara geçti. Kahramanmaraş’ta sağlık alanındaki bu tür gelişmeler, şehirdeki özel hastanelerin kapasitesini ve uzmanlık düzeyini gözler önüne seriyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ

