Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile başlatılan "Minik Adımlarla Kültüre: Kitap ve Tarihle Buluşma" projesi, şehrin kültürünü çocuklarla erken yaşlarda tanıştırmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, ilkokul 1. sınıf öğrencileri her hafta dönüşümlü olarak Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi, İl Halk Kütüphanesi ve Germanicia Antik Kenti’ni ziyaret ediyor.
ÇOCUKLAR, KAHRAMANMARAŞ'IN TARİHİYLE YAKINDAN TANISIYOR
Bu ziyaretlerde minik öğrenciler, Kahramanmaraş’ın binlerce yıllık geçmişini anlatan mozaikler, arkeolojik eserler ve okuma sevgisini artıran kütüphane atmosferi ile tanışıyor. Öğrenciler, tarih ve kültürle iç içe bir deneyim yaşayarak şehrin kültürel mirasını daha yakından keşfetme fırsatı buluyorlar.
GELECEĞE YATIRIM: KAHRAMANMARAŞ’IN KÜLTÜRÜ BÜYÜYOR
Bu projeyle, minik adımlar büyüyor ve Kahramanmaraş’ın kültürü güvenle geleceğe taşınıyor. Eğitici geziler, öğrenciler için önemli bir öğrenme deneyimi sunarak, onları şehrimizin zengin kültürel mirasıyla tanıştırıyor.

Muhabir: SEFA BAŞER