Özellikle yerel halkın sofralarında çiğ ya da közde tüketmeyi tercih ettiği bu mahsul, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla dikkat çekiyor.
Kent merkezine bağlı Onikişubat ilçesindeki sosyete pazarında, tarlasında yetiştirdiği yeşil nohutu satışa sunan 50 yaşındaki üretici Burhan Karagöz, ürüne olan ilgiden memnun olduklarını belirtti.
Tarım sezonuyla birlikte tarlasına nohut eken Karagöz, “Bu nohutları henüz yeşilken topluyoruz. Halk arasında nohut firiği olarak biliniyor. Genelde közde kavrularak ya da taze taze tüketiliyor. Talep oldukça fazla. Ben toptan olarak satış yapıyorum, kilosu değil kasa üzerinden veriyorum. Şu an 20 TL’den alıcı buluyor,” diye konuştu.
Karagöz, firik nohutun özellikle sindirim sistemine iyi geldiğine inanıldığını ve bu özelliği sayesinde her yıl tüketici ilgisinin arttığını ifade ederek, “Hem lezzetli hem şifa kaynağı. Doğal bir atıştırmalık arayanlar için birebir,” dedi.

Kaynak: İHA