KAHRAMANMARAŞ’TA KONUT VE İŞ YERİ SATIŞLARINDA ERKEKLERİN PAYI YÜKSEK

2025 yılı verilerine göre, Kahramanmaraş’ta konut ve iş yeri satışlarında erkeklerin payı dikkat çekici derecede yüksek. Türkiye genelinde erkeklerin konut satışlarındaki payı %59,2 iken, Kahramanmaraş'ta bu oran %61,2 olarak kaydedildi. İş yeri satışlarında ise erkeklerin payı Türkiye genelinde %71,9, Kahramanmaraş’ta ise %71,6 oldu.

KADINLARIN PAYI DA ARTIYOR

Kahramanmaraş'ta araba sahiplerini memnun edecek gelişme açıklandı!
Kahramanmaraş'ta araba sahiplerini memnun edecek gelişme açıklandı!
İçeriği Görüntüle

Kadınların konut satışlarındaki payı Türkiye genelinde %39,1 iken, Kahramanmaraş’ta %38,1 olarak belirlendi. İş yeri satışlarında ise kadınların payı Türkiye genelinde %26,2, Kahramanmaraş’ta ise %27,4 olarak kaydedildi. Kahramanmaraş’ta kadınların iş yeri satışlarındaki payı, Türkiye ortalamasının üzerine çıktı.

ORTAK SATIŞLAR DÜŞÜK ORANDA

Her iki kategoride de ortak satışların payı oldukça düşük. Konut satışlarında Türkiye genelinde ortak satışların payı %1,7, Kahramanmaraş’ta ise %0,8 olarak ölçüldü. İş yeri satışlarında da ortak satışlar Türkiye genelinde %1,9, Kahramanmaraş’ta ise %1,0 seviyelerinde kaldı.

GENEL EĞİLİM: ERKEKLERİN AĞIRLIĞI

2025 yılı itibarıyla Kahramanmaraş’ta, konut ve iş yeri satışlarında erkeklerin belirgin bir üstünlüğü olduğu görülüyor. Bu veriler, bölgedeki gayrimenkul piyasasında erkeklerin daha fazla söz sahibi olduğunu gösteriyor.

İstatistiksel Gösterge Konut Satış Sayıları (Erkek) Konut Satış Sayıları (Kadın) Konut Satış Sayıları (Ortak) İş Yeri Satış Sayıları (Erkek) İş Yeri Satış Sayıları (Kadın) İş Yeri Satış Sayıları (Ortak)
Türkiye 59,2 39,1 1,7 71,9 26,2 1,9
Kahramanmaraş 61,2 38,1 0,8 71,6 27,4 1,0

Muhabir: SERPİL KARA