Her pazar sabahı yoğun hareketliliğe sahne olan Kahramanmaraş ikinci el oto pazarı, bu hafta "bakan çok, alan yok" tabiriyle özetlenebilecek bir manzaraya ev sahipliği yaptı. Erken saatlerden itibaren dolan pazar yerinde, araç sayısı gözle görülür derecede fazla olmasına rağmen, alım-satım beklentilerin altında kaldı.
Pazara gelen vatandaşlar ve esnaf, Kahramanmaraş'taki ikinci el araç fiyatlarının komşu illere kıyasla daha yüksek olduğunu dile getirdi. Özellikle Adana ve Osmaniye gibi şehirlerdeki otomobil piyasasının daha uygun olması, potansiyel alıcıların rotasını bu bölgelere çevirmesine neden oluyor. Birçok alıcı, "Burada sadece bakıyoruz, ciddi alım için Adana ya da Osmaniye'ye gitmeyi düşünüyoruz" diyerek durumu özetledi.
Pazar esnafı da artan maliyetler ve yüksek fiyatların alıcıları kaçırdığını belirtiyor. Sıfır araç fiyatlarındaki yükselişin ikinci ele yansıdığını ancak alım gücünün aynı oranda artmadığını ifade eden satıcılar, "Araçlarımız kaliteli, bakımlı ama fiyatlar konusunda rekabet edemiyoruz. Bakan çok ama eli cebine giden yok" serzenişinde bulundu. Bu durum, pazar ekonomisinde genel bir yavaşlamanın işareti olarak değerlendiriliyor.
Kahramanmaraş ikinci el oto pazarındaki bu durgunluk, piyasanın geleceği hakkında soruları da beraberinde getiriyor. Fiyatların düşmesi mi bekleniyor, yoksa alıcılar çevre illerdeki fırsatları kovalamaya devam mı edecek? gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.





