Kahramanmaraş’ta UGİYAD Deprem Şehidi Gazetecileri Dualarla Andı
Kahramanmaraş’ta UGİYAD Deprem Şehidi Gazetecileri Dualarla Andı
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 10 ve 11 Ocak tarihlerinde şehir genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı. Yetkililer, yağış ve soğuk havanın özellikle yüksek kesimlerde yaşamı olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

Yağmur, Karla Karışık Yağmur ve Kar Bekleniyor

AKOM tarafından paylaşılan güncel meteorolojik değerlendirmelere göre; Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu ilçelerinde yağmur ile karla karışık yağmur bekleniyor. Rakımı bin metre ve üzerindeki bölgelerde ise karla karışık yağmurun yerini zaman zaman kar yağışının alacağı öngörülüyor.

Şehrin diğer ilçelerinde de kar yağışının etkili olacağı, özellikle kırsal ve yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalar yaşanabileceği bildirildi.

Kahramanmaraş’ta Kar Ve Karla Karışık Yağmur BekleniyorBuzlanma ve Don Riskine Dikkat

Açıklamada, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarının görülebileceği vurgulandı. Bu durumun sürücüler için ciddi risk oluşturabileceği belirtilirken, yayaların da kaygan zeminlere karşı tedbirli olması istendi.

Büyükşehir Ekipleri 24 Saat Teyakkuzda

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava koşullarının günlük hayatı aksatmaması adına karla mücadele ekiplerinin hazır durumda olduğunu duyurdu. Kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışmaları için tüm hazırlıkların tamamlandığı, ihtiyaç duyulan noktalara hızlı müdahale edileceği kaydedildi.

Vatandaşların kış şartları nedeniyle karşılaşabilecekleri olumsuzlukları ve taleplerini ALO 153 Çağrı Merkezi üzerinden Büyükşehir Belediyesine iletebilecekleri hatırlatıldı.

Muhabir: SERPİL KARA