Başkan Akpınar 71. mahalle toplantısını Bulanık Mahallesi’nde yaptı
Başkan Akpınar 71. mahalle toplantısını Bulanık Mahallesi’nde yaptı
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Önsen–Aksu yol hattında gece saatlerinde park halinde bulunan bir kamyona yönelik dikkat çekici bir sabotaj olayı yaşandı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin, usulüne uygun şekilde yol kenarına bırakılan aracın sekiz lastiğini birden keserek kullanılamaz hale getirdiği belirtildi.

Olay, araç sahibinin sabah aracına yöneldiğinde lastiklerin tamamen indiğini fark etmesiyle gün yüzüne çıktı. İlk incelemede, lastiklerin kesici bir aletle sistemli biçimde tahrip edildiği saptandı. Durum üzerine polis ekiplerine haber verildi.

Kahramanmaraş'ta kamyonun 8 lastiği bıçakla kesildi-1

İhbarın ardından bölgede geniş kapsamlı inceleme başlatıldı. Güzergahta bulunan güvenlik kameraları tek tek taranırken, görgü tanıklarıyla da görüşmeler yapılıyor. İncelemenin ilk bulguları, saldırının tesadüfi bir zarar verme davranışından ziyade kasıtlı ve planlı bir eylem olduğu ihtimalini güçlendiriyor.

Aracın tüm lastiklerinin aynı yöntemle kesilmiş olması, akıllara olası bir husumet ihtimalini getirdi. Ancak saldırının rastgele bir vandalizm girişimi olabileceği ihtimali de değerlendiriliyor. Araç sahibi, zararının karşılanması ve faillerin bulunması için sürecin titizlikle yürütülmesini istedi.

Vatandaşlardan biri, yaşanan olayın ardından şu ifadeleri kullandı:
“Çok geçmiş olsun. Ceza olmadığı sürece bu tür olaylar bitmeyecek. Memleketimiz adeta insan çöplüğüne döndü.”

Kaynak: Haber merkezi

Muhabir: Mücahit KIR