Kahramanmaraş İstiklalspor liderliğe yükseldi! İşte puan durumu
Kahramanmaraş İstiklalspor liderliğe yükseldi! İşte puan durumu
İçeriği Görüntüle
22 yaşındaki Seher Danabaş’ın yaşadıkları, hem tıp dünyasında hem de Kahramanmaraş’ta şaşkınlıkla karşılandı. Nefes darlığı ve çabuk yorulma şikayetiyle hastaneye başvuran Danabaş’ın kalbinde, biri 4 santimetre olmak üzere iki delik tespit edildi. Ancak olay bununla sınırlı kalmadı. İlk ameliyattan sonra oksijen değerlerinde düşüş yaşanınca, yapılan ileri tetkiklerde temiz ve kirli kanın birbirine karıştığı, yani hayati dolaşım bozukluğu olduğu ortaya çıktı. Geçirdiği ikinci operasyonla sağlığına kavuşan Danabaş’ın durumu, nadir rastlanan bir tıbbi vaka olarak kayda geçti.
Kahramanmaraş'ta Kalbindeki Delik 4 Santimdi, Yine De 2 Çocuk Doğurdu! (3)
KALBİNDEKİ DELİK MUCİZEYİ GETİRDİ
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan muayenelerde Danabaş’ın kalbinde 2 delik olduğu belirlendi. Doç. Dr. Mehmet Kirişci tarafından gerçekleştirilen kapalı yöntem ameliyatla bu delikler kapatıldı. Ancak yoğun bakım sürecinde hastanın oksijen değerlerinin beklenenden düşük çıkması üzerine tekrar tetkik yapıldı. Yapılan detaylı incelemelerde, Danabaş’ın kalbinde dolaşım bozukluğu olduğu ve kirli kanın sol tarafa giderek temiz kanla karıştığı tespit edildi. Bu nadir durum, açık kalp ameliyatıyla düzeltildi.
Doç. Dr. Mehmet Kirişci, Seher Danabaş’ın vakasını “milyonda bir görülen” nadirlikte bir olay olarak değerlendirdi. Kirişci, “Kalbindeki bu yapısal bozukluklara
rağmen sağlıklı bir şekilde yaşamış olması başlı başına bir mucize. Üstelik 2 çocuk dünyaya getirmiş olması, tıp açısından da sıra dışı bir durum” dedi.
Kahramanmaraş'ta Kalbindeki Delik 4 Santimdi, Yine De 2 Çocuk Doğurdu! (6)
TEMİZ VE KİRLİ KAN KARIŞIYORDU
İlk operasyonla kalpteki iki delik kapatıldı ancak kandaki oksijen seviyesinin düşmesi, ikinci bir sorunun varlığını işaret etti. Doç. Dr. Kirişci ve ekibi, detaylı kalp görüntülemelerinde kanın yanlış bölgeye aktığını ve kirli kanın temiz kanla karıştığını fark etti. Bu hayati riski ortadan kaldırmak için Danabaş açık kalp ameliyatına alındı. Başarılı geçen ikinci operasyonla birlikte kan dolaşımı normale döndü.
Kahramanmaraş'ta Kalbindeki Delik 4 Santimdi, Yine De 2 Çocuk Doğurdu! (4)
DOKTOR ŞAŞIRDI: “2 ÇOCUK DOĞURMASI MUCİZE”
Seher Danabaş’ın bu sağlık sorunlarıyla iki doğum yapabilmiş olması, doktorları da şaşırttı. Doç. Dr. Kirişci, “Kalpte bu kadar büyük deliklerle gebelik süreci çok risklidir. Hem anne hem bebek için hayati tehlike oluşturur. Seher Hanım’ın sağlıklı iki çocuk doğurmuş olması, ancak kalbindeki delik sayesinde vücudun denge sağlamasıyla mümkün olabilmiş” açıklamasında bulundu.
Kahramanmaraş'ta Kalbindeki Delik 4 Santimdi, Yine De 2 Çocuk Doğurdu! (5)
Seher Danabaş ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Başta sadece nefes darlığı sandım. Kalbimde delik olduğunu ve bir değil, iki kez ameliyat olmam gerektiğini öğrendim. Doktorum, hastalığımın milyonda bir görüldüğünü söyledi. İki çocuğumun olması da onları çok şaşırttı. Şimdi sağlığıma kavuştum ve çok mutluyum.”

Kahramanmaraş'ta Kalbindeki Delik 4 Santimdi, Yine De 2 Çocuk Doğurdu! (2)

Kaynak: DHA