3 Haziran 2025 Salı günü Kahramanmaraş genelinde havanın parçalı bulutlu seyretmesi bekleniyor. Meteorolojik tahminlere göre öğle saatlerinden itibaren yerel ölçekte bulutlanmanın artacağı ve kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği bildirildi.

Özellikle öğle ile akşam saatleri arasında dar alanlı sağanak yağışlar beklenirken, il merkezi, Pazarcık ve Türkoğlu çevresinde yağış ihtimali diğer bölgelere kıyasla daha düşük görünüyor. Ancak uzmanlar, ani hava değişimlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Andırın, Göksun ve Sır Barajı Havzası’nda Dikkatli Olun

Meteorolojik risk haritasına göre bugün Andırın, Tekir, Çukurhisar, Geben, Göksun, Berit ve Düldül Dağları ile Sır Barajı Havzası ve Başkonuş çevresinde yıldırım düşmesi ve yerel dolu yağışı ihtimali bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayanların açık alanlarda bulunmamaları ve hava koşullarını sık sık takip etmeleri tavsiye ediliyor.

Termometreler Güneyde 31, Kuzeyde 26 Dereceyi Gösterecek

Bugün itibarıyla sıcaklıklar birkaç derece artıyor. Bayram boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgası, özellikle il merkezinde hissedilecek. Tahminlere göre bayram süresince ve sonrasında sıcaklıklar 36-37°C’ye kadar çıkabilir.

İl merkezinde, Türkoğlu ve Pazarcık’ta sıcaklıklar 30-31°C civarında seyredecek.

Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit’te termometreler 21-26°C arasında olacak.

Andırın’da ise sıcaklık 23°C civarında ölçülecek.

Sert Rüzgârlar Etkisini Sürdürüyor

Kahramanmaraş genelinde bugün ve çarşamba günü, kuzey yönlerden orta kuvvette ve zaman zaman kuvvetli rüzgârlar etkili olacak. Özellikle Berit Dağı çevresinde rüzgârın şiddetinin daha fazla hissedileceği ifade ediliyor. Perşembe günü ise rüzgârlar nispeten zayıflasa da zaman zaman etkili olabilir.

Vatandaşlara Uyarı

Meteoroloji yetkilileri, gün boyunca hava durumunu yakından takip etmeleri gereken vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

Ani sağanaklara karşı tedbirli olun.

Açık alanlarda yıldırım riski nedeniyle dikkatli davranın.

Sert rüzgârların etkili olabileceği bölgelerde çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı önlem alın.

Güneş çarpması riskine karşı özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaya özen gösterin.

Kaynak: Haber merkezi

Muhabir: Mücahit KIR