10 Nisan 2025 Perşembe günü Kahramanmaraş’ta hava durumu vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Meteorolojik verilere göre şehir genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Sabah ve akşam saatlerinde ise yağışlar etkili olacak.
Soğuk hava dalgasının etkisiyle yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.
KAR SÜRPRİZİ KAPIDA: YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI GÖRÜLEBİLİR
Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki 4-5 gün boyunca şehir genelinde kar sürprizi yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Özellikle Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit gibi kuzey ilçelerinde sıcaklıkların 6-9°C arasında seyredeceği, yüksek kesimlerde ise zaman zaman kar yağışının görülebileceği bildirildi. Bu bölgelerde don olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
İL MERKEZİNDE YAĞMUR, KUZEYDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR
Kahramanmaraş il merkezinde, Türkoğlu ve Pazarcık’ta en yüksek sıcaklıklar 13-15°C arasında beklenirken, Andırın’da 9°C dolaylarında ölçülecek. Göksun gibi yüksek rakımlı ilçelerde perşembe ile pazartesi arasında karla karışık yağmur ve kar yağışları görülebilecek. Vatandaşların bu bölgelerde tedbirli olmaları gerekiyor.
RÜZGAR YÖN DEĞİŞTİRİYOR: KUZEYDEN ESECEK
Rüzgar sabah saatlerinde güney ve batı yönlerinden hafif esecek, günün ilerleyen saatlerinde ise yön değiştirerek kuzey ve kuzeybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Soğuk hava dalgasının etkisini artırmasıyla birlikte rüzgarın soğuk hissiyatı artıracağı tahmin ediliyor.
VATANDAŞLARA UYARI
Yetkililer, birkaç gün boyunca soğuk havanın etkisini sürdüreceğini belirterek, özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşları don ve kar yağışına karşı uyardı. Güncel hava durumu bilgileri doğrultusunda vatandaşlara bilgi verilmeye devam edileceği bildirildi.



