Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Temmuz 2025 tarihinde açıklanacak haziran ayı enflasyon verileri, Kahramanmaraş’ta binlerce emekli ve memurun nefesini tutmasına neden oldu. Maaş zam oranlarını doğrudan etkileyecek olan bu kritik veri, kentteki on binlerce ailenin bütçe planlamasını yeniden şekillendirecek.
Maaşlara Yansıyacak Oranlar Belli Oluyor
Çarşamba sabahı saat 10.00’da açıklanacak 6 aylık enflasyon farkı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarını doğrudan belirlerken, memurlar ve memur emeklileri için ise toplu sözleşme hükümleri de zam oranında etkili olacak. Bu açıklama, Kahramanmaraş’ta devlet maaşıyla geçimini sağlayan geniş bir kesim için büyük önem taşıyor. Beklentiler arasında, açıklanacak zam oranlarına ek olarak refah payının da maaşlara yansıması umudu bulunuyor.
Kritik verilerin açıklanmasına sayılı saatler kala, Kahramanmaraş’ta tüm gözler TÜİK’ten gelecek resmi duyuruya çevrildi. Yeni maaşlar, açıklanacak enflasyon oranlarına göre yeniden hesaplanacak ve ardından kamuoyuyla paylaşılacak. Bu gelişme, kentte ekonomik bir hareketliliğin de habercisi olabilir.



