Mersin merkezli başlatılan ve FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonun yankıları sürüyor. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri; Ankara, İstanbul, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Muğla ve Erzurum illerini kapsayan eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonun odağında, örgüt üyeleri arasında "muavenet" olarak adlandırılan ve finansal yardımlaşmayı hedefleyen gizli yapı yer aldı. Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, H.K. isimli şüphelinin "Signal" isimli mesajlaşma programı üzerinden yurt dışındaki örgüt yöneticileriyle irtibat kurduğu belirlendi. Bu irtibatlar aracılığıyla 2017-2025 yılları arasında, "Yusuf ve Yusuf aileleri" olarak kodlanan örgüt mensuplarına sistematik olarak para transferi yapıldığı ortaya çıkarıldı. Kahramanmaraş’ta da yürütülen operasyon kapsamında, örgüte müzahir kişiler adına açılan banka hesaplarının para dağıtımında kullanıldığı delilleriyle tespit edildi. Operasyonun bilançosu ise örgütün kamu kurumlarındaki sızıntısını bir kez daha gözler önüne serdi; gözaltına alınan 43 kişiden 19’unun kamu görevlisi olduğu, bunlardan 16’sının daha önce ihraç edildiği, 3’ünün ise halen aktif görevde bulunduğu bildirildi. Kahramanmaraş ve diğer illerde yakalanan şüphelilerin ifade işlemleri sürerken, operasyonun finansal ayağına yönelik incelemeler derinleştiriliyor. İşte Mersin merkezli başlatılıp Kahramanmaraş’a uzanan o dev operasyonun tüm detayları haberimizde yer alıyor.

SIGNAL ÜZERİNDEN YURT DIŞI BAĞLANTILI PARA TRAFİĞİ

Operasyonun teknik detaylarında, FETÖ üyelerinin gizliliği sağlamak için "Signal" uygulamasını kullandığı belirlendi. Şüpheli H.K.'nın yurt dışındaki örgüt sorumlularından gelen talimatlarla, Kahramanmaraş ve diğer illerdeki üyeler adına açılan hesaplara gelen paraları organize ederek dağıttığı saptandı. 2017'den günümüze kadar süren bu para trafiği, jandarmanın ve polisin titiz çalışmasıyla deşifre edildi.

Kahramanmaraş'ta 14 Nisan Salı elektrik kesintileri olacak
Kahramanmaraş'ta 14 Nisan Salı elektrik kesintileri olacak
İçeriği Görüntüle

KAHRAMANMARAŞ VE 7 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon, Türkiye’nin farklı noktalarındaki FETÖ hücrelerini hedef aldı. Kahramanmaraş’ta da belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenleyen ekipler, şüphelileri gözaltına alırken çok sayıda dijital materyale de el koydu. Yakalanan şüpheliler, "terör örgütüne finans sağlamak" ve "örgüt üyeliği" suçlamalarıyla yargılanacak.

KAMU GÖREVLİLERİNE FETÖ KISKACI

Gözaltına alınan 43 şüpheliden 19’unun kamu personeli olması dikkat çekti. Bu şahısların 16’sının KHK ile ihraç edilen eski personel olduğu, 3’ünün ise aktif görevde olduğu açıklandı. Kamu kurumlarındaki örgüt yapılanmasına yönelik operasyonların Karamanmaraş ve çevre illerde kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: İHA