Afşin ilçesine bağlı Çoğulhan Mahallesi’nde soğuyan hava ve yiyecek arayışıyla yerleşim yerlerine kadar inen domuz sürüsü mahalle halkında tedirginlik yarattı. Büyük ve sayıca kalabalık olduğu belirtilen domuzların mahalleye yaklaşması vatandaşları uyarıyor.
Doğal Alanlarda Yiyecek Bulamayan Domuzlar Yerleşime Yaklaştı
Havaların soğumasıyla birlikte yiyecek kaynaklarının kısıtlanması, domuzların yerleşim yerlerine kadar inmesine neden oldu. Mahalle sakinleri, özellikle yol kenarlarında ve ev çevresinde görülen domuz sürülerinin hem insanlar hem araçlar için risk oluşturduğunu belirtiyor.
Vatandaşlardan Önlem Çağrısı
Mahalle sakinleri yetkililere çağrıda bulunarak, “Domuzlar mahalleye kadar geliyor, önlem alınsın” dedi. İnsanların ve araç sahiplerinin güvenliği için önlem alınmasının önemine dikkat çekildi.
Mahalle sakinleri ayrıca, domuz sürülerinin özellikle geceleri ve sabah erken saatlerde yerleşim alanlarına yaklaştığını ifade etti.



