Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 13.12’de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre ilçelerde de hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, depremin merkez üssü Pazarcık olarak kaydedildi. İlk belirlemelere göre bölgede kısa süreli panik yaşandı.
Depremin derinliği 12,46 kilometre olarak ölçüldü
AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, yer sarsıntısının yerin 12,46 kilometre derinliğinde gerçekleştiği tespit edildi. Bu tür orta derinlikteki depremler, yüzeye yakın hissedilme şiddetini artırabiliyor. Sarsıntının ardından bölgede herhangi bir olumsuz durum olup olmadığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, saha taramalarının sürdüğü öğrenildi.
Bölgede kısa süreli tedirginlik yaşandı
Depremin hissedilmesiyle birlikte Pazarcık ve çevresinde yaşayan vatandaşların bir kısmı kısa süreli olarak ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı. Sosyal medyada da sarsıntıya ilişkin çok sayıda paylaşım yapıldı. Yetkililerin, olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdığı bildirildi.
AFAD ve ekipler süreci takip ediyor
AFAD ve ilgili kurumların bölgedeki gelişmeleri yakından izlediği, olası hasar tespit çalışmaları için ekiplerin hazır bekletildiği belirtildi. Deprem sonrası resmi kanallardan yapılacak açıklamaların takip edilmesi gerektiği vurgulandı.
Uzmanlardan genel uyarı: Artçılar sürebilir
Depremin ardından uzmanlar, bu büyüklükteki sarsıntıların ardından artçı depremlerin yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Vatandaşlara hasarlı yapılardan uzak durmaları ve resmi duyuruları takip etmeleri öneriliyor.





