Kent genelinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdüren Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, şehirlerarası otobüs terminali önünde "Dur" ihtarına uymayan alkollü bir sürücüye rekor bir ceza kesti. Denetimden kaçmaya çalışan sürücü, kısa süreli kovalamacanın ardından yakalandı.

Olay, dün gece geç saatlerde Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde yaşandı. Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, rutin denetimler sırasında şüpheli bir araca "Dur" ihtarında bulundu. Ancak sürücü, ihtara uymayarak hızla uzaklaşmaya çalıştı. Polis ekipleri, kaçan aracı anında takibe aldı. Kısa süreli kovalamacanın ardından araç, Hal bölgesinde sıkıştırılarak durduruldu.

Durdurulan aracın sürücüsü üzerinde yapılan kontrollerde, sürücünün alkollü olduğu tespit edildi. Trafik birimlerinin birleştiği, trafik akışını olumsuz etkileyecek şekilde tehlikeli manevralar yaptığı belirlenen sürücü, ayrıca "Dur" ihtarına uymamak gibi birden fazla kanun dışı davranış sergiledi. Bu ihlaller neticesinde, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca sürücüye toplam 86.779 TL idari para cezası uygulandı. Alkollü sürücünün aracı trafikten men edilirken, ehliyetine de el konuldu.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, trafik kurallarına uymanın sadece bireysel güvenlik değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Sürücüleri daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet eden yetkililer, denetimlerin kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

Muhabir: SERPİL KARA