Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde ağır hasar gören binaların kontrollü yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmeden sürüyor.
Depremlerden en çok etkilenen Pazarcık, Elbistan ve Onikişubat ilçelerinde, hasarlı yapılar iş makineleri ile güvenli bir şekilde yerle bir ediliyor. Yetkililer, yıkım çalışmalarının çevre güvenliği ve olası risklerin önlenmesi açısından büyük titizlikle yürütüldüğünü belirtiyor.
Onikişubat ilçesi Maarif Mahallesi’nde bulunan 12 katlı bir bina, kontrollü yıkım yöntemiyle iş makineleri tarafından parça parça indiriliyor. Yıkım sırasında çevrede güvenlik şeridi oluşturularak vatandaşların ve ekiplerin güvenliği sağlanıyor. Enkaz, önceden belirlenen döküm alanlarına taşınıyor ve buradan geri dönüşüm veya imha işlemleri için sevk ediliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri, yıkım sürecinde vatandaşlara bilgilendirme yaparken, aynı zamanda yıkılacak binaların risk analizlerini titizlikle gerçekleştiriyor. Yetkililer, bölgedeki ağır hasarlı yapıların yıkımının tamamlanmasının ardından enkaz alanlarının temizlenip güvenli bir şekilde yeniden imara açılacağını ifade etti.
Öte yandan yıkım çalışmalarının, şehir genelinde ulaşımı ve çevre güvenliğini aksatmaması için planlı bir şekilde yürütüldüğü kaydedildi. Yetkililer, bölgede yaşayan vatandaşların yıkım sürecinde gerekli önlemleri almasını ve belirtilen güvenlik alanlarına uymasını istiyor.
Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandığında, şehrin yeniden yapılaşma ve güvenli konutlara kavuşma süreci hız kazanacak. Bu süreç, hem vatandaşların güvenliği hem de şehir planlaması açısından kritik öneme sahip bulunuyor.




