Kahramanmaraş’ta bir vatandaşa ait konuta gelen 7 bin 482 TL tutarındaki elektrik faturası, kentte büyük tepki yarattı. AKEDAŞ tarafından kesilen faturayı sosyal medya üzerinden paylaşan vatandaş, “Biz sessiz kaldıkça siz tepemize biniyorsunuz” diyerek isyan etti. Faturanın bir ev için kabul edilemez olduğunu belirten vatandaş, konuyu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) bildirdiğini ve Kahramanmaraş’ta eylem yapacağını duyurdu.
“BU FATURA EV İÇİN NASIL GELİR?”
Paylaşılan e-arşiv faturada, mesken aboneliği için düzenlenen elektrik bedelinin toplamda 7 bin 482 TL olduğu görüldü. Faturada enerji bedeli, dağıtım bedeli, vergi ve fon kalemlerinin toplam tutarı dikkat çekerken, vatandaş bu rakamın normal bir konut tüketimiyle açıklanamayacağını savundu.
Vatandaş tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
“Bu fatura bir ev için. Sanayi değil, fabrika değil. Biz sustukça üzerimize geliyorlar. Artık yeter.”
EPDK’YA ŞİKÂYET, EYLEM ÇAĞRISI
Faturaya itiraz eden vatandaş, durumu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na resmi olarak bildirdiğini açıkladı. Aynı zamanda Kahramanmaraş’ta benzer faturalarla mağdur olan vatandaşlara da çağrıda bulunan kişi, demokratik eylem hakkını kullanacağını belirtti.
Sosyal medyada kısa sürede yayılan paylaşımın ardından çok sayıda vatandaş da benzer yüksek faturalar aldığını öne sürerek duruma tepki gösterdi.
AKEDAŞ FATURALARI YENİDEN TARTIŞMA KONUSU
Kahramanmaraş ve çevre illerde elektrik dağıtım ve perakende hizmeti veren AKEDAŞ’a yönelik yüksek fatura şikâyetleri daha önce de gündeme gelmişti. Son olayla birlikte, özellikle mesken abonelerine kesilen yüksek tutarlı faturalar kentte yeniden tartışma konusu oldu.
Vatandaşlar, denetimlerin artırılmasını ve faturalandırma sisteminin şeffaf şekilde açıklanmasını isterken, yetkililerden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

Muhabir: SERPİL KARA