Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bir besiciye ait ahırda çıkan yangın büyük bir kayba yol açtı. Altunelma Mahallesi’nde sabah erken saatlerde meydana gelen olayda, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan alevler kısa sürede tüm yapıyı sardı.
Edinilen bilgilere göre, Derviş Yanar’a ait ahırda yükselen dumanları gören mahalle sakinleri durumu hemen ihbar etti. Olay yerine sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri yangına hızla müdahale etti.
Alevler Ahırı Sarınca Hayvanlar Kaçamadı
Ekiplerin uzun süren müdahalesiyle yangın kontrol altına alınsa da, ahırdaki 6 büyükbaş hayvan alevlerin arasında kalarak telef oldu. Yangın nedeniyle ahır tamamen kullanılamaz hale gelirken, geçimini hayvancılıkla sağlayan Yanar’ın büyük maddi kayba uğradığı öğrenildi.
Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.
Bölge Halkı Endişeli: ‘Yangınlar Artmaya Başladı’
Mahalle sakinleri, bölgede son günlerde benzer yangınların arttığını belirterek yetkililerden daha kapsamlı denetim ve bilgilendirme çalışmaları yapılmasını talep etti.
Ekipler ise hem yangının çıkış nedenini hem de olası riskleri belirlemek üzere bölgede incelemelerini sürdürüyor.



