Kahramanmaraş’ın önemli kültürel yapılarından biri olan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yıkım çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yürütülen süreçte alanda moloz kaldırma işlemleri gerçekleştiriliyor.
Yerine modern kütüphane ve yaşam alanı yapılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleriyle, yıkılan merkezin yerine modern bir halk kütüphanesi ve yaşam kompleksi inşa edilmesi planlanıyor. Projenin maliyetinin 459 milyon 500 bin lira olduğu açıklandı. Yeni yapının, hem kültürel etkinliklere hem de sosyal yaşam alanlarına ev sahipliği yapması hedefleniyor.
Vatandaşlar projeyi değerlendiriyor
Şehir sakinleri, mevcut yapının yerine yapılacak yeni projeyle ilgili görüşlerini paylaştı. Emekli öğretmen Yalçın Yıldırım, eski merkezin kente uzun yıllar hizmet verdiğini belirterek yeni yapının daha işlevsel olmasını temenni etti. Öğrenci Nisa Kuştan ise, merkezin gençler için önemli bir buluşma noktası olduğunu ifade ederek yeni projenin daha iyi bir alan sunmasını umduklarını söyledi. Eski esnaf Mahmut Bostancı da mevcut yapının zamanla yetersiz kaldığını belirterek, şehrin modern bir kültür kompleksine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.
Yeni proje şehirde kültürel dönüşümün parçası
Yetkililer, yeni kütüphane ve yaşam kompleksinin Kahramanmaraş’ın kültürel ve sosyal hayatına önemli katkılar sağlayacağını belirtiyor.






