Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde 200 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) hayata geçiriliyor. Program sayesinde şehirde işsiz vatandaşlara geçici istihdam sağlanırken, kamu yararına hizmetler de desteklenecek.

Başvurular, 28 Ağustos – 1 Eylül 2025 tarihleri arasında e-Devlet, ALO 170 hattı ve İŞKUR e-şube üzerinden yapılabilecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından, katılımcılar 4 Eylül 2025’te açıklanacak liste ile belirlenecek. Program, 15 Eylül 2025 tarihinde başlayacak ve 14 Mart 2026’da sona erecek. Böylece toplamda 6 aylık bir istihdam fırsatı ortaya çıkmış olacak.

Program kapsamında acil durum alanında istihdam

Toplum Yararına Program, özellikle “acil durum” alanında istihdam sağlayacak. İŞKUR yetkilileri, programın hem işsiz vatandaşların ekonomik ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacağını hem de şehirde kamu yararına katkı sunacağını ifade etti. Katılımcılar, program süresince belirlenen görevlerde çalışarak hem deneyim kazanacak hem de topluma fayda sağlayacak.

Başvuru şartları ve kriterler

Programa başvuracak adayların belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Öncelikle başvuracak kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması zorunlu. Açık öğretim öğrencileri hariç olmak üzere öğrenciler programa başvuramayacak. Ayrıca aynı haneden yalnızca bir kişi programa katılabilecek. Katılımcıların geliri, asgari ücretin 1,5 katını aşmamalı ve 9 ay kuralına uyulması gerekiyor.

İŞKUR İl Müdürlüğü, başvuru şartlarının titizlikle kontrol edileceğini ve katılımcıların programa uygunluğunun sağlanacağını duyurdu. Yetkililer, TYP ile hem işsiz vatandaşların sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının karşılanacağını hem de şehirdeki kamu hizmetlerine destek sağlanacağını vurguladı.

Kahramanmaraş’ta geçici istihdamın önemi

Şehirde işsizlik oranlarının düşürülmesi ve vatandaşların geçici istihdam imkanlarına erişimi, TYP gibi programlarla mümkün oluyor. Bu tür programlar, gençlerin ve işsiz vatandaşların hem iş deneyimi kazanmalarını hem de maddi açıdan desteklenmelerini sağlıyor. İŞKUR yetkilileri, benzer programların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

Başvuruların yöntemi ve süreci

Başvurular, elektronik ortamda e-Devlet ve İŞKUR e-şube üzerinden yapılabilirken, ALO 170 hattı ile de başvuru desteği sağlanacak. Başvuru süresinin beş gün olacağı ve adayların listelerinin 4 Eylül 2025 tarihinde açıklanacağı bildirildi. Listelerin açıklanmasının ardından katılımcılar, programa 15 Eylül’de başlayacak.

Kahramanmaraş Afşin’de 2.327 metrekare arsa icradan satışa çıkarıldı
Kahramanmaraş Afşin’de 2.327 metrekare arsa icradan satışa çıkarıldı
İçeriği Görüntüle

İŞKUR ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, programın hem işsizlerin istihdamını sağlayacağını hem de kamu yararına projelere katkı sunacağını belirterek, vatandaşları başvurularını eksiksiz yapmaya davet etti.

Kaynak : Haber Merkezi

Muhabir: Serpil KARA