Kahramanmaraş’ta trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen denetimlerin haftalık bilançosu açıklandı. 23 Şubat – 2 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen uygulamalarda on binlerce araç kontrol edilirken, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı. Emniyet birimleri, hem şehir merkezinde hem de ilçe yollarında denetimlerin aralıksız sürdüğünü bildirdi.
23 BİN 966 ARAÇ DENETLENDİ
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre, bir haftalık süreçte 23 bin 966 araç denetlendi. Ayrıca 1.230 motosiklet kontrol edilirken, 57 okul servisi de denetime tabi tutuldu.
Alkol denetimlerinde 2 bin 224 sürücü kontrol edilirken, 29 araçta abartı egzoz tespit edildi. 271 sürücünün belgesiz araç kullandığı belirlenirken, 33 araçta yüksek sesle müzik ihlali kayda geçti.

2 BİN 400 ARAÇ VE SÜRÜCÜYE CEZA
Yapılan denetimler sonucunda toplam 2 bin 400 araç ve sürücüye cezai işlem uygulandı. Kurallara aykırı hareket eden 94 araç ise trafikten men edildi.
Kahramanmaraş genelinde özellikle okul çevreleri, ana arterler ve yoğun trafik noktalarında denetimlerin artırıldığı bildirildi. Yetkililer, trafik kazalarının önlenmesi ve can güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulamaların süreceğini vurguladı.
DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK
Emniyet yetkilileri, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Özellikle alkollü araç kullanımı, abartı egzoz ve yüksek sesle müzik gibi ihlallerin hem can hem de mal güvenliği açısından risk oluşturduğu hatırlatıldı.
Kahramanmaraş’ta trafik tescil ve denetleme faaliyetlerinin önümüzdeki günlerde de aynı kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.
Muhabir: MÜCAHİT KIR



