Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen müsabakalara, farklı kulüplerden ve yaş gruplarından toplam 75 yetenekli sporcu katılım sağladı. Havuzda sergiledikleri üstün performansla izleyicilerden büyük alkış alan geleceğin şampiyon kulaçları, bayram coşkusunu sporun birleştirici gücüyle taçlandırdı. Çekişmeli geçen etapların ardından düzenlenen seremonide, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını takdim ederek başarılarını kutladı.

KAHRAMANMARAŞ’TA EN ANLAMLI KULAÇLAR: GENÇ YÜZÜCÜLER 19 MAYIS İÇİN HAVUZA İNDİ
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın tarihi ruhunu ve coşkusunu genç nesillere aşılamayı hedefleyen Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, spor organizasyonlarına hız verdi. Hafta sonu takvimi kapsamında kentteki tam donanımlı olimpik yüzme tesisinde organize edilen yüzme yarışları, sporcuların ve ailelerinin yoğun katılımıyla bir şenlik havasına büründü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının yıl dönümü ve gençliğe armağan ettiği bu büyük bayramın şanına yakışır bir disiplinle havuz kenarında yerlerini alan genç sporcular, hakemlerin başlama düdüğüyle birlikte kendilerini serin sulara bırakarak en iyi dereceyi elde etmek için kıyasıya yarıştı.

TOPLAM 75 SPORCU FARKLI KATEGORİLERDE KIYASIYA MÜCADELE ETTİ
Müsabakaların teknik detaylarına ilişkin gençlik ve spor il müdürlüğü spor şube müdürlüğü uzmanlarından alınan bilgilere göre, yarışlar alt yaş kategorilerinden başlayarak farklı yüzme stillerinde (serbest, sırtüstü, kurbağalama, kelebek) gerçekleştirildi. Havuzda kendilerinden yaşça büyük abileri ve ablaları gibi profesyonelce performans gösteren minik kulaçlar da dahil olmak üzere toplam 75 lisanslı sporcu su üstünde adeta devleşti. Kronometrelerin saliseleri kaydettiği, tribünleri dolduran anne ve babaların ise alkış ve tezahüratlarla çocuklarına moral aşıladığı yarışlar, Kahramanmaraş genelindeki yüzme kulüplerinin altyapı gelişimini de gözler önüne serdi.

İL MÜDÜRÜ YASİN ÖZDEMİR: "GENÇLERİMİZİN SPORLA BÜYÜMESİ EN BÜYÜK GURURUMUZDUR"
Yarışların tamamlanmasının ardından madalya kürsüsünde sporcuları yalnız bırakmayan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, organizasyona katılan tüm çocukları, antrenörleri ve onları destekleyen velileri tebrik etti. Ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren İl Müdürü Özdemir, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızın adını taşıyan bu anlamlı yüzme yarışmalarında 75 evladımızın gösterdiği azim ve centilmenlik bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Ulu Önder Atatürk'ün bu bayramı emanet ettiği gençlerimizin havuzda, sahada, kortta, hayatın her alanında sporla, ahlakla büyümesi ülkemizin en büyük güvencesidir. Dereceye giren ve katılım sağlayan tüm şampiyonlarımızı gözlerinden öpüyorum" diyerek başarılı sporculara madalyalarını takdim etti. Tören, protokol üyeleri ve sporcuların ellerinde Türk bayraklarıyla havuz önünde çektirdiği hatıra fotoğrafıyla son buldu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen yüzme yarışmaları , 6-3+ yaş arası kategorilerinde toplam 75 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.
— Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (@GSB_KMaras) May 17, 2026
İl Müdürümüz Yasin Özdemir tarafından dereceye giren sporculara ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi. pic.twitter.com/WlJYEHIGMV




