Büyükşehir Belediye Başkanının Danışmanı Darp Edildi: 4 Gözaltı
Büyükşehir Belediye Başkanının Danışmanı Darp Edildi: 4 Gözaltı
İçeriği Görüntüle

Sosyal Medyada Tepki Çeken Görüntüler

Kahramanmaraş’ta 14 yaşındaki bir çocuğun elinde silahla çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaşması, kamuoyunda tepki topladı. Söz konusu paylaşımın kaynağının nereden temin edildiği bilinmezken, görüntüler aileler ve uzmanlar tarafından endişeyle karşılandı.

Uzmanlardan Kritik Uyarı

Psikologlar ve güvenlik uzmanları, çocukların silahla poz verip paylaşım yapmasının “ciddi güvenlik riski” oluşturduğunu belirterek, bu tür davranışların normalleştirilmesinin toplumsal güvenliği zedelediğini ifade etti. Uzmanlar, “Silah bir oyun aracı değildir. Çocukların internet ve sosyal medya paylaşımları aileler tarafından mutlaka yakından takip edilmelidir” uyarısında bulundu.

İnceleme Başlatıldı

Yetkililer, görüntülerdeki silahın kaynağının tespit edilmesi amacıyla inceleme başlatıldığını bildirdi. Ailelere çocuklarının dijital iletişimini denetlemeleri çağrısı yapılırken, toplumda silah kültürünün yaygınlaşmasının önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Muhabir: SEFA BAŞER