Edinilen bilgiye göre, 6 Şubat 2023’teki depremlerde ağır hasar alan Onikişubat ilçesi Maarif Mahallesi’ndeki 12 katlı bina için yıkım çalışması başlatıldı. Yıkım sırasında kullanılan iş makinesi, binanın bir kısmının kontrollü şekilde çökertilmesi esnasında aniden üzerine devrilen beton blokların altında kaldı.

Makine içinde bulunan operatör Önder Pınarcı (30), olay yerinde yaşamını yitirdi. Çevredeki vatandaşların cep telefonlarıyla kayda aldığı görüntülerde, binanın bir bölümünün beklenmedik şekilde yıkıldığı, enkazın saniyeler içinde iş makinesini kapladığı anlar net biçimde görüldü.

Kazanın ardından bölgeye 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Enkaz altında kalan operatör, ekiplerin yoğun çabasıyla çıkarıldı ancak sağlık ekipleri Pınarcı’nın hayatını kaybettiğini belirledi.

Polis, olay yerinde güvenlik önlemleri alırken, bina çevresindeki vatandaşlar uzaklaştırıldı. Yıkım alanında toz bulutunun yükseldiği ve iş makinelerinin çalışmasının durdurulduğu görüldü.

Olayla ilgili Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Teknik bilirkişi heyeti, yıkım sürecindeki güvenlik önlemleri, bina yapısı ve iş makinesinin pozisyonuna ilişkin inceleme yapacak.

Kahramanmaraşlılar dikkat! Bu yol trafiğe kapalı
Kahramanmaraşlılar dikkat! Bu yol trafiğe kapalı
İçeriği Görüntüle

Bölgedeki bazı vatandaşlar, yıkım sırasında güvenlik şeridinin daha geniş tutulması gerektiğini belirterek, benzer kazaların önlenmesi için daha sıkı tedbirler alınması gerektiğini dile getirdi.

Kahramanmaraş’ta, depremlerde ağır hasar alan yüzlerce binanın yıkımı sürüyor. Uzmanlar, bu tür çalışmaların uzman ekipler gözetiminde, çevre güvenliği ve operatör emniyeti sağlanarak yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Kentte şu ana kadar yıkımı tamamlanan binaların büyük kısmında kontrollü patlatma veya kademeli söküm yöntemi kullanılırken, bu son olayın ardından belediyelerin ve yüklenici firmaların denetimlerinin artırılması bekleniyor.

Muhabir: AYŞENUR TURNA