Kahramanmaraş’ta 10 Mayıs 2026 Pazar günü uygulanacak planlı elektrik kesintileri vatandaşların gündemine oturdu. AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yayımlanan bakım, tesis ve işletme çalışması programına göre birçok ilçe ve mahallede saatler sürecek enerji kesintileri yaşanacak. Özellikle Elbistan, Afşin, Göksun, Pazarcık ve Dulkadiroğlu ilçelerinde yaşayan vatandaşlar için kritik uyarılar peş peşe geldi.

Elektrik dağıtım ekiplerinin gerçekleştireceği çalışmalar nedeniyle bazı bölgelerde kesintilerin sabah erken saatlerde başlayacağı, bazı mahallelerde ise akşam saatlerine kadar süreceği bildirildi.

ELBİSTAN’DA AYNI GÜN İÇİNDE BİRDEN FAZLA KESİNTİ YAŞANACAK

AKEDAŞ tarafından yayımlanan plana göre Elbistan merkezde farklı saat aralıklarında peş peşe elektrik kesintileri uygulanacak. Özellikle Tepebaşı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların gün içerisinde iki ayrı kesintiden etkilenmesi bekleniyor.

Saat 11.00 ile 12.00 arasında gerçekleştirilecek tesis çalışması kapsamında Tepebaşı Mahallesi’nin bazı bölümlerinde elektrik verilemeyecek. Aynı mahallede ikinci kesinti ise 13.00 ile 14.00 saatleri arasında uygulanacak.

Öte yandan Söğütlü Mahallesi’nde de sabah saatlerinde planlı enerji kesintisi yapılacağı açıklandı. Bölgedeki çalışmaların saat 09.00’da başlayıp 10.00’da sona ermesi planlanıyor.

AFŞİN’DE MAHALLE MAHALLE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Afşin ilçesinde ise farklı noktalarda geniş kapsamlı çalışmalar yürütülecek. Çukurpınar Mahallesi’nde yapılacak trafo çalışması nedeniyle elektrik kesintisinin 09.00 ile 16.30 saatleri arasında devam edeceği belirtildi.

Tanır Mahallesi’nde gerçekleştirilecek monoblok çıkış çalışması da gün boyu enerji kesintisine neden olacak. Yetkililer, bölge sakinlerinin özellikle elektronik cihazlarını koruma altına almaları konusunda uyarıda bulundu.

Afşinbey Mahallesi’nde ise Sanayi Bina’dan Asri Mezarlık çıkışına kadar uzanan hatta çalışma yapılacak. AFŞİNBEY Caddesi, Elvan ve Gökcan çevresindeki vatandaşların kesintiden etkileneceği bildirildi.

ALDAŞ ve Yazıdere mahallelerinde de bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintilerin akşamüstü saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

GÖKSUN’DA 7 MAHALLE İÇİN KRİTİK UYARI

Göksun ilçesinde planlanan tesis çalışması nedeniyle Ahmetçik, Kızılöz, Yeşilöy, Kınıkkoz, Şahinkayası Sisne mevkii ve Çamlıca Mahallelerinin bazı bölümlerinde elektrik kesintisi yaşanacak.

Sabah 09.00’da başlayacak çalışmaların saat 17.00’ye kadar devam edeceği açıklandı. Yetkililer, uzun süreli kesinti nedeniyle özellikle esnaf ve üretim yapan işletmelerin tedbir alması gerektiğini duyurdu.

DULKADİROĞLU’NDA SANAYİ VE MERKEZ MAHALLELERİ ETKİLENECEK

Dulkadiroğlu ilçesinde hem işletme çalışması hem de tesis çalışması nedeniyle iki ayrı planlı kesinti uygulanacak.

Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan 27, 28, 29, 14 ve 34. sokaklarda sabah saat 08.30 ile 10.30 arasında elektrik kesintisi yapılacak.

Kahramanmaraş’ta 9 saatlik su kesintisi yaşanacak: Hangi ilçeler etkilenecek?
Kahramanmaraş’ta 9 saatlik su kesintisi yaşanacak: Hangi ilçeler etkilenecek?
İçeriği Görüntüle

Malik Ejder Mahallesi ile Şazibey Mahallesi’nde ise Marukatçılar Sokak, Biriketçiler Sokak ve Karocular Sokak çevresinde enerji kesintisi yaşanacak. Bu bölgelerde çalışmaların 09.00’da başlayıp 13.00’e kadar süreceği belirtildi.

PAZARCIK VE EKİNÖZÜ’NDE GÜN BOYU ÇALIŞMA

Pazarcık ilçesine bağlı Koçcağız Mahallesi’nde yapılacak tesis çalışması nedeniyle sabah 09.00 ile öğle 12.00 arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Ekinözü ilçesinde ise Çiftlikkale ve Öztürk mahallelerinin bazı bölümlerinde uzun süreli enerji kesintisi yaşanacak. Sabah saatlerinde başlayacak çalışmaların akşam 17.00’ye kadar devam edeceği ifade edildi.

ANDIRIN’DA BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI YAPILACAK

Andırın ilçesinde yüklenici firma tarafından yürütülecek bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Altınyayla, Akgümüş ve Kargaçayırı mahallelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.

Kesintinin sabah 09.00’da başlayacağı ve saat 15.00’e kadar devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Haber merkezi

Muhabir: Mücahit KIR