Kahramanmaraş’ta Artçı Hareketlilik Sürüyor
Kahramanmaraş’ta Artçı Hareketlilik Sürüyor
İçeriği Görüntüle
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen 31 maddelik yasa teklifi, nüfusu 5 binin üzerindeki yerleşim yerlerinde belediye kurulmasının önünü açtı. Kahramanmaraş’taki kırsal bölgeler bu düzenlemeden doğrudan etkilenecek ve bazı mahalleler önümüzdeki dönemde belediye statüsüne geçme imkanına sahip olacak.
Yeni düzenleme kapsamında, Andırın, Göksun, Afşin, Elbistan, Nurhak, Çağlayancerit, Ekinözü, Pazarcık, Türkoğlu, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerine bağlı bazı mahalle ve köyler nüfus artışı kriteriyle belediye statüsüne kavuşabilecek. Bu değişiklik, söz konusu yerleşimlerde altyapı, ulaşım ve diğer yerel hizmetlerin daha etkin yürütülmesini sağlayacak.
Yasa teklifi ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, yükseköğretim kurumları ve kamu yönetimi alanlarında çeşitli düzenlemeleri de kapsıyor. Kahramanmaraş’ta belediye statüsüne geçecek yerleşimlerin belirlenmesi ve uygulamaya geçirilmesi süreci önümüzdeki dönemde netleşecek.

Kaynak: SEFA BAŞER