Başkan Akpınar 71. mahalle toplantısını Bulanık Mahallesi’nde yaptı
Başkan Akpınar 71. mahalle toplantısını Bulanık Mahallesi’nde yaptı
İçeriği Görüntüle
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, süreç içerisinde peyderpey gerçekleştirilecek olan bu geniş çaplı personel alımıyla birlikte özellikle adliye yoğunluğunun fazla olduğu şehirlerde kadrolar güçlendirilecek. Deprem sonrası nüfus hareketliliğinin yaşandığı Kahramanmaraş’ta, yeni atamalar sayesinde hem dava süreçlerinin hızlandırılması hem de vatandaş memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.
Alımların; zabıt katibi, infaz koruma memuru, icra katibi, teknisyen, mübaşir ve hizmetli gibi birçok kadroyu kapsaması bekleniyor. Adalet Bakanlığı’nın resmi ilanıyla birlikte başvuru şartları ve alım yapılacak iller netleşecek. Kahramanmaraş Adliyesi’nde personel açığının bulunduğu bilinirken, bu kapsamda yapılacak yeni görevlendirmelerin kente doğrudan katkı sunacağı ifade ediliyor.
Adalet Bakanlığı’nın önümüzdeki haftalarda ilana çıkması bekleniyor. KPSS puan türüne göre yapılacak alımlarda, özellikle genç mezunlar ve adalet meslek yüksekokulu çıkışlılar için önemli bir istihdam kapısı aralanacak. Kahramanmaraşlı gençlerin de bu fırsattan faydalanabilmesi için ilgili süreçleri takip etmesi öneriliyor.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Erdoğan, “Adalet hizmetlerinin daha hızlı, daha etkin ve daha ulaşılabilir hale gelmesi amacıyla ilave bir adım atıyoruz, peyderpey 20 bin personel alımı yapıyoruz. Adalet ailesine katılacak her bir kardeşime şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ