TBMM Genel Kurulu’nda, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okullarda meydana gelen saldırıların tüm yönleriyle araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna seçilecek üyeler belirlendi.

Toplam 22 üyeden oluşacak komisyon, olayların nedenleri, güvenlik zafiyetleri ve alınması gereken önlemler konusunda kapsamlı inceleme yapacak.

AK Parti’den 11 isim komisyonda

AK Parti grubundan komisyona şu isimler seçildi:
Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, İstanbul Milletvekilleri İsa Mesih Şahin ve Yıldız Konal Süslü, Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatuttu, Konya Milletvekili Latif Selvi, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt.

CHP’den 5 milletvekili görev alacak

CHP’den İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Muğla Milletvekili Gizem Özcan ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal komisyon üyeleri arasında yer aldı.

Diğer partilerden temsil

DEM Parti’den Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun ve Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın komisyonda görev alacak.

Kahramanmaraş'ta okul saldırıları masaya yatırılıyor! Ücretsiz seminer
Kahramanmaraş'ta okul saldırıları masaya yatırılıyor! Ücretsiz seminer
İçeriği Görüntüle

MHP’den Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz yer alırken, İYİ Parti’den Manisa Milletvekili Şenol Sunat, Yeni Yol Grubu’ndan ise İstanbul Milletvekili Birol Aydın komisyona katıldı.

Amaç: Olayların tüm yönleriyle araştırılması

Komisyonun, okullarda yaşanan saldırıların sebeplerini, güvenlik açıklarını ve alınması gereken önlemleri detaylı şekilde inceleyerek rapor hazırlaması bekleniyor.

Muhabir: SEFA BAŞER